Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa hükümetine çağrı: Asıl failler ortaya çıkarılsın


HABER MERKEZİ – Paris’teki saldırıya karşı yapılan açıklamalarda, Fransa hükümetine çağrı yapılarak, “Katliam şeffaf bir şekilde araştırılarak, failin kimlerle ilişkili olduğu, arkasında hangi gücün bulunduğu açığa çıkarılmalı” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık Cuma günü Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırı ve 3 kişinin yaşamını yitirmesine yönelik tepkiler devam etti.

DERSÎM

Dersîm’de Emek ve Özgürlük İttifakı, saldırıyı Dersîm Belediyesi önünde gerçekleştirdiği açıklamayla protesto etti. Açıklamaya, ittifak bileşeni siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı yapan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Dilşat Canbaz Kaya, “Paris’teki katliam, tesadüf değildir. Türkiye’de yapılan katliamlar gibi, açığa çıkmamaktadır. Bu katliamları yapanları kınıyor, katliamın açığa çıkarılmasını istiyoruz. Dünya’nın neresine giderseniz gidin, karşınızda bir Kürt düşmanlığı var. Bu saldırılara karşı, her türlü demokratik hakkımızı kullanarak, katilleri ortaya çıkaracağız. Yaşadığımız her yerde demokratik bir cumhuriyetin hâkim olmasını istiyoruz. Saldırılara karşı mücadele sözü veriyoruz” dedi.

RIHA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha İl Örgütü, partinin Wêranşar (Viranşehir) ilçe binası önünde açıklama yaptı. HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü ve çok sayıda kişi katıldığı açıklamada konuşan HDP’li Öcalan, Paris’te yaklaşık 10 yıl önce gerçekleştirilen suikastla 3 Kürt kadının katledildiğini hatırlatarak, katliamlarla Kürtlerin bitirilemeyeceğini söyledi. Öcalan, “Fransa hükümeti bu yaşanan katliamı şeffaf bir şekilde araştırarak, failin kimlerle ilişkili olduğunu, bu katliamın arkasında hangi gücün bulunduğunu açığa çıkarmalıdır. Bu kişiyi kim buraya getirdi? Bunlar gibi karanlık şüpheleri bir an önce ortaya çıkarmalıdır. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu karanlık suikastların bir daha gerçekleşmemesi için diasporadaki halkımız diplomasisini savunmalı, haklarını korumalı, yaşadıkları haksızlıkları tüm dünyaya duyurmalıdır” diye belirtti.

Açıklama, alkışlarla sona erdi.

MERSİN

Mersin’de Nefel Kültür Sanat Derneği, HDP Mersin İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Hoşyar Sarıyıldız ile yöneticilerin katıldığı basın toplantısında açıklamayı yapan dernek yöneticisi Mehmet Aykut, Kürt halkı ve Kürt sanatçılarının verdiği büyük bedellerle mücadelenin bu noktaya geldiğini belirtti.

Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıya tepki gösteren Aykut, mücadeleyi yükseltme sözünü yinelediklerini vurguladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version