Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa Adalet Bakanlığı önünde eylem


HABER MERKEZİ – Kürtler ve dostları, 2’nci Paris katliamının aydınlatılması ve adaletin sağlanması için Fransa Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Strasbourg Saint Denis Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne 23 Aralık’ta silahlı saldırıda bulunan William M., KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evin Goyi), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl’ı katletti.

ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM 

Avrupa’nın neredeyse bütün kentlerinde 6 gündür gece gündüz sokakları terk etmeyen Kürtler ve dostları, çeşitli eylemlerle saldırının “adli değil siyasi bir cinayet” olduğunu belirterek, anti-terör savcılığının soruşturmayı yürütmesini istiyor. Yine Fransa’nın saldırının perde arkasını aydınlatması talebinde bulunuyor.

Bugün de Kürtler ve dostları gerçeklerin ortaya çıkarılması için Fransa Adalet Bakanlığı’nın önünde eylem yaptı. “9 Ocak’tan 10 yıl sonra Türk devleti bir kez daha Paris’te üç arkadaşımızı katletti” pankartının açıldığı eyleme yüzlerce kişi katıldı. Eylemde katledilenlerin fotoğrafları da taşındı.

Eyleme Kürt sanatçılar da enstrümanları ile katılarak, Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version