Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ferhat Encü: Faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz

Ferhat Encü: Faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz


Hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Adalet Yürüyüşü’nde polisin tokat attığı eski HDP milletvekili ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, dün tekrar gözaltına alındı. Akşam saatlerinde serbest bırakılan Encü, açıklama yaptı.

Yapılan hukuksuzlukların hesabının mutlaka sorulacağını belirten Encü, “Bir an bile geri adım atmayacağız. Faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Encü, şunları kaydetti:

“Dünden beri dayanışma duygularını paylaşan herkese sonsuz teşekkürler sunuyorum. İki gündür maalesef faşizmin gözaltına maruz kaldığım için gelen aramalara, atılan mesajlara cevap veremedim. Bir an bile geri adım atmayacağız. Faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da hasta ve infazı yakılan tutukluların özgürlüğü için aileler tarafından bir yıldır sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi, Kadıköy’de yapılan kitlesel yürüyüşle dün sonlandırılmak istedi. Engellemeyle karşılaşan Adalet Nöbeti’nde bir polis Halkaların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. O anlar Artı TV kamerasına yansıdı. O anları görüntüleyen Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya gözaltına alındı. Kaya, kamerasındaki görüntüler silindikten sonra serbest bırakıldı. Encü’nün de arasında olduğu 69 kişi de gözaltına alınmıştı. İstanbul Valiliği görüntülere rağmen Encü’nün küfür ettiğini ve bu nedenle polisin tokat attığını iddia etti. Encü ile beraberindeki 69 isim, gecenin geç saatlerinde serbest bırakıldı.

Dün, Adalet Nöbeti eyleminin 18 Aralık’ta yapılan final eylemine dönük polis şiddetine tepki göstermek amacıyla Kadıköy’de gerçekleşen protestoda HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’de bulunduğu 103 kişi gözaltına alınmıştı.(HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version