Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EYT’liler emeklilik başvurusunu e-Devlet’ten yapabilir mi?

EYT’liler emeklilik başvurusunu e-Devlet’ten yapabilir mi?


4/a ve 4/b Emeklilik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun için e-Devlet uygulamasına giriş yapıp “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi”ni doldurmanız gerekiyor.

Tahsis talep formu emeklilik maaşı başvurusu yapmak için doldurulur. Söz konusu emeklilik maaşı başvurusunu; emekli olacak sigortalı kişiler (ilk defa işe giriş tarihine göre emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı, sigortalılık süresi, yaş şartı gibi başlıca şartları sağladığında) ve anne, baba, eş ya da çocuğu üzerinden ölüm aylığı alacak kişiler yapabilirler. Bu bağlamda, SGK tahsis talep formu sigortalı kişiler ve ölen sigortalı kişilerin 18 yaşından büyük yakın akrabalarına bağlanacak gelir ile aylıkları kapsayan bir evraktır. Emekli maaşı başvurusunun geçerli sayılması için tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi doldurmak ve ilgili SGK birimlerine ulaştırmak gerekir. Doğru bir şekilde doldurulmuş SGK tahsis talep formu olmadan tarafınıza emeklilik maaşı bağlanamaz. Bu yüzden de SGK tahsis talep formu terimleri, formun nasıl doldurulacağı gibi detaylar oldukça merak edilir.

Tahsis Talep Formu Nasıl Doldurulur?

SGK emeklilik tahsis ve talep formu, yazılı olarak ya da internet üzerinden doldurulabilir. İnternet üzerinden emeklilik tahsis ve talep formu doldurmak istiyorsanız e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

Teknolojinin hayatımızın her alanında yarattığı kolaylıklara Sosyal Güvenlik Kurumu da adapte oldu ve pek çok hizmetini internet üzerinden sunmaya başladı. E-Devlet üzerinden SGK tahsis talep dilekçesi doldurma hizmeti de bu işlem için SGK birimlerine gitme zahmetini ortadan kaldırdı. E-Devlet sistemi ile SGK tahsis talep formu doldurmak için aşağıda verilen adımları izleyebilirsiniz.

Aşağıda göreceğiniz bağlantıya tıklayarak “SGK Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” hizmet sayfasına ulaşın.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version