Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EYT için karar günü iddiası

EYT bekleyenler ne yapmalı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Tekin anlattı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin’in, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi bu hafta açıklanacak” demeci sonrası gözler Beştepe’ye çevrildi. Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrası “Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le biraraya geleceği belirtiliyor.

Gazeteci Mehmet Acet’in iddiasına göre, Erdoğan EYT’ye ilişkin bu akşam son bir toplantı yapacak ve düzenlemeye son şekli verilecek.

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYOLAR

Öte yandan kulislerde olası yaş şartına ilişkin üç senaryo konuşuluyor. İlk senaryoya göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş koşulu getirilecek. AKP üst yönetimi ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Bilgin’in katılımıyla geçen haftalarda Beştepe’de yapılan toplantıda kadınlarda 50, erkeklerde 52 yaş koşulu üzerinde durulduğu haberlere yansımıştı. Son güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’un aktardığı son senaryoya göre ise kadınlarda 45, erkeklerde 47 yaş gündeme geldi. Seçim sürecine girilmiş olması nedeniyle yaş koşulunun olmayabileceği de ihtimaller arasında sıralanıyor.

Prim gün sayısı ve çalışma yılı şartının ise EYT öncesindeki gibi olacağı bakan tarafından ifade edilmişti.

Bakan Bilgin, yaş şartı olmaması halinde ocak ayı itibariyle yaklaşık 1.8 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağını, yaş şartı getirilmesi durumundaysa sayının yarıya ineceğini söylemişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version