Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EYT düzenlemesinde yaş koşulu olmayacak iddiası

'EYT kadınlarda 50, erkeklerde 52 yaşa dönüyor'


Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için hafta içinde cumhurbaşkanlığında iki ayrı toplantı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanısıra AKP üst yönetiminin katıldığı ilk toplantıda, işverenlerin talebi doğrultusunda EYT düzenlemesinin yaş koşuluyla çıkartılması yönünde prensip kararı alındı. TRT Haber, AKP üst yönetimine dayandırdığı haberinde, kadınlarda 48 ya da 50, erkeklerde ise 50 ya da 52 yaş koşulu üzerinde durulduğunu aktardı.

EYT’lilerin büyük tepki gösterdiği yaş koşulu, sosyal medyada da gündem oldu. Yaş koşuluna ilişkin TBMM’deki bütçe görüşmesinde açıklama yapacağını duyuran Çalışma Bakanı Bilgin, son anda bu konuya girmekten kaçınarak, görüşmelerin sürdüğünü söylemekle yetindi.

3N Medya Grubu Başkanı Murat Kelkitlioğlu ise EYT düzenlemesinde yaş koşulundan vazgeçileceğini öne sürdü. Kelkitoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Her ne kadar işveren EYT konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye baskı yapsa da! Aldığım bilgilere dayanarak iddia ediyorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya el attı! EYT’de yaş sınırı olmayacak! İşverene de gereken destek verilecek!” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version