Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Etimesgut Belediyesi, ilçede BİM açılışlarına izin vermeyecek

Etimesgut Belediyesi, ilçede BİM açılışlarına izin vermeyecek


TR724 ÖZEL | OĞUZ AYAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye genelinde faaliyet gösteren bazı zincir marketleri hedef göstermesinin yankıları devam ediyor. Cumhur ittifakının ortağı MHP ve AK Partili belediye başkanları bulundukları şehirdeki BİM, A101 ve ŞOK mağazalarını denetlemeye başladı. Bazı belediye başkanları da işgüzarlığı marketleri kapatmaya kadar taşıdı. Bunun son örneği Ankara’da yaşandı. MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ın MHP liderini hedef almasının ardından ilçede yeni bir BİM mağazasının açılışına izin vermeme kararı aldı. Tr724’e bilgi veren kaynaklar, BİM’in Aykaç ile ilgili bir adım atmaması halinde farklı yaptırımlarının da devrede olduğunu dile getirdi.

Son dönemde özellikle gıda sektöründe ardı ardına gelen zamlar vatandaşları zor duruma düşürdü. Seçmenlerin tepkilerinin artması üzerine de MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında bazı zincir marketleri hedef gösterdi. Bahçeli’nin söz konusu marketleri Gülen Hareketi ile irtibatlandırması üzerine Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, “Bizi terörist ilan edenlere, maaşlı televizyon yorumcularına, depo basıp yağları halka dağıtırım diyen iş bilmez yöneticilere, FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine MHP’li kurmaylar ardı ardına Aykaç’ı hedef gösteren tehditlerde bulundu. Bazı örgüt liderleri de öldürmeyi ima eden açıklamalarda bulundu.

Bahçeli-BİM kavgasına belediye başkanları da girdi

Söz konusu tartışmaya MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı. BİM İcra Kurulu üyesi Aykaç’ın açıklamalarında MHP liderini açıkça hedef almasına tepki gösterdi.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre; Başkan Demirel, yapılan açıklamaların ardından Belediye İmar ve İskan Müdürü’nden ilçesinde bulunan ŞOK, A101 ve BİM marketleriyle ilgili kapsamlı bir çalışma yapmasını istedi. Şehirde bulunan marketlerin sayısı ve açılması düşünülen yeni merkezlerin sayısının araştırılması talimatı verdi. Bu kapsamda BİM Mağazaları yönetiminden MHP liderine yönelik bir özür gelene kadar kesinlikle yeni mağazalara imar ve iskan ruhsatı verilmemesini yönünde bilgilendirmede bulundu. Ayrıca belediye zabıtalarının da haftada birkaç gün söz konusu marketlerde fiyat ve ürün denetimi yapmalarını tavsiye etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version