Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eskişehir’de vahşet; 6 yaşındaki Elif ağır işkenceden öldü, iki kardeşi yoğun bakımda

Eskişehir’de vahşet; 6 yaşındaki Elif ağır işkenceden öldü, iki kardeşi yoğun bakımda


Eskişehir Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir vahşet yaşandığı ortaya çıktı. Anne ve babaları adli suçlardan dolayı cezaevinde olan üç küçük kardeşin, bizzat babaanne, amca ve hala tarafından işkenceye maruz bırakıldığı belirlendi. Çocuklardan 6 yaşındaki Elif, darp ve işkence sonrası hayatını kaybetti. Vahşet de Elif’in ölümüyle ortaya çıktı. Amca ve hala gözaltına alındı, babaanne ise kaçtı.

Elif 6, Yiğitcan 9, Metin ise 12 yaşında. Çocukların anne ve babaları cezaevinde. Çocuklara babaanneleri, amca ve halaları bakıyor. 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik geçtiğimiz günlerde hayatını kaybediyor. Vahşet de bu ölüm üzerine ortaya çıkıyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Amca Sezer Tiftik ve hala Deniz Tiftik gözaltına alındı. Ancak babaanne Cihangül Kurumlu’nun kayıp olduğu belirtildi.

Ağır işkenceyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik…

AÇ BIRAKILIP, AĞIR İŞKENCEYE MARUZ KALDILAR

Müge Anlı’nın programında ortaya çıkan fotoğraflara göre çocuklar babaanneleri, amca ve halaları tarafından işkence görmüş. Çocukların günlerce aç bırakıldığı, ağır işkenceye maruz kaldığı belirtiliyor. Çocukların çatı katında yaşatıldığı kaydedildi.

Son olarak geçtiğimiz hafta ağır şekilde darp edilen 6 yaşındaki Elif’in 3 gün boyunca ‘inlediği’ ve sonunda evde hayatını kaybettiği belirtildi. Koruma altına alınan iki çocuğun ifadeleri de programda kısmen aktarıldı. Çocukların, “Bizi aç bırakıyorlardı, dövüyorlardı. Elif son bir kaç gündür ‘inliyordu’ sonra birden sesi kesildi.” dediği belirtildi.

İşkence ve cinayet suçlamasıyla aranan babaanne Cihangül Kurumlu…

BOYUNLARINA ÇAN TAKILIYORDU

Programda yayınlanan fotoğraflara göre çocuklar bir deri bir kemik kalmış. Çocukların okula da gönderilmediği öğrenildi. İddiaya göre çocukların boyunlarına ‘çan’ takıldı. Çan her ses çıkardığında ise darp edildiler. Çocukların tuvalete bile gönderilmediği, ihtiyaçlarını ‘şişeye’ giderdikleri kaydedildi.

Elif’in vücudunun her yerinde darp ve işkence izleri olduğu ortaya çıktı. Otopsi raporuna göre Elif, çok ağır işkence görmüştü. Diğer iki kardeşin de aynı şekilde işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı. Çocuklar hastanede yoğun bakıma alındı.

ÖLDÜKTEN SONRA BOĞAZINA MANDALİNE SOKMUŞLAR

Vahşet Elif’in öldürülmesiyle de sınırlı değil. Akrabalarının aktardığına göre Elif öldükten sonra hastaneye kaldırıldı. Ancak çocuğun ölümünden sorumlu tutulmamak için Elif’in ölümünden sonra babaannesinin, boğazına mandalina soktuğu ve “Mandalina yerken öldü deriz” ifadelerini kullandığı belirtildi. İşkencecilerin Elif’in anne tarafından akrabası olan kişileri de ‘şikayetçi olmaları halinde ölümle tehdit ettikleri’ kaydedildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version