Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın mitingi için eğitimci ve sağlıkçılara baskı


MÊRDÎN – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık’ta Mêrdîn’de düzenleyeceği mitinge katılım için eğitim ve sağlık emekçilerine baskı yapılıyor.  

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 Aralık’ta Mêrdîn’de “toplu açılış töreni” adı altında miting düzenleyecek. Erdoğan’ın mitingi için sağlık ve eğitim emekçilerine baskı yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; sağlık personelleri, kurum müdürleri tarafından mitinge katılım için zorlanıyor. Ayrıca Erdoğan’ın mitingi için araçların ayarlandığı ve “gelecekler-gelmeyecekler” şeklinde listelerin hazırlanacağı belirtildi. 

 

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ

 

Konuya dair yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Mêrdîn Şubesi, Erdoğan’ın mitingi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürlerini arayarak, öğretmen görevlendirmeleri istediği belirtildi. Açıklamada, “Bir siyasi partinin genel başkanının düzenlediği mitinge devlet memurlarının katılması 657 sayılı devlet memurları kanununa göre suç teşkil etmektedir. Bir siyasi partinin yararına faaliyette bulunan Milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri görevlerini kötüye kullanmaktadır. Bütün eğitim emekçileri zorlama veya baskı ile karşılaştığında bizimle iletişime geçmelidir. Okulların siyasi amaçlara ve ranta kurban edilmemesi için mücadelemiz sürecektir. Sendikamız görevini kötüye kullananlarla ilgili gerekli girişimlerde bulunacaktır” denildi. 

 

KAYYIMDAN TOPLU MESAJ

 

Erdoğan’ın mitingi için kayyım yönetimindeki Mêrdin Büyükşehir Belediyesi de iki ayrı sistem üzerinden kentte yaşayanların telefonuna toplu mesaj gönderdi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version