Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın Fas tebriği tepki çekti: ‘Neden Arap-Berberi başarısı demediniz?’

Erdoğan'ın Fas tebriği tepki çekti: 'Neden Arap-Berberi başarısı demediniz?'


2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz’i 1-0 yenerek yarı finale yükselmiş ve 10 Aralık’taki karşılaşma sonucunda Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Arap, Berberi ve Afrika takımı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabından Fas’ı tebrik ederken kullandığı ifadelerse sosyal medyada Arap spor yazarlarının ve yorumcuların tepkisini çekti.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünya Kupası’nda yarı finale çıkma başarısını gösteren ilk Afrika takımı olan Fas Milli Takımı’nı canıgönülden kutluyor, tüm Faslı kardeşlerimizi de bu başarılarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Arap dünyasından Çok sayıda sosyal medya fenomeni Erdoğan’ın Fas’ın Arap ve Berberi kimliklerinden bahsetmemesine ve sadece Afrika ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

Arap gazeteci Samir Jaradat “Bay Başkan bunun bir Arap- Berberi başarısı olduğunu söylemediniz? Sizin kelimelerinizi dikkatlice seçtiğinizi biliyoruz. Yani kasıtlı olarak mı bunu göz ardı ettiniz?” dedi.

Suudi Arabistan’dan Saeed Al-Naji adlı gazeteci ise ” Bu tebrik mesajı sadece ‘Afrikalı’ kelimesini söyleyebilmesi içindir” dedi.

Diğer kullanıcılar da Erdoğan’ın ifadelerini düzelterek Fas’ın Arap Birliği üyesinin Arapça konuşan bir üyesi olduğunu ve Kuzey Arfika’daki ülkenin yöneticilerinin Arap olduğunu hatırlattı.

Suriyeli Muhammed al-Akash adlı sosyal medya kullanıcısı “”Sayın Başkan, sizi anlamaları için neden bunu Afrika dilinde yazmadınız!!” diye yazdı.

Al-Akash, “Ama biliyorsunuz… onlar Arap Birliği’nin üyeleri ve kralları bir Arap ve dilleri Arapça, bu yüzden Arapça dilini kullandınız” diye ekledi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version