Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘EYT’ açıklaması: Ay sonuna kadar netleştireceğiz

Erdoğan'dan 'EYT' açıklaması: Ay sonuna kadar netleştireceğiz


Artı Gerçek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi’ne katılmak üzere gideceği Türkmenistan’a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Seçim öncesi gözlerin çevrildiği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine dair konuşan Erdoğan, Bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. 2023’e inşallah masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından bazı detaylar şöyle:

TÜRKMENİSTAN’DAKİ ZİRVE

-(Türkmenistan’da yapılacak zirve) Bu zirve doğalgaz konusundaki adımı atmaya yöneliktir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da bu zirvede bizimle olacak. Temennim odur ki Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim.

ANTALYA’DAKİ SEL: ACİL DESTEK KREDİSİ

-Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir.

-“(Antalya’daki sel) KOSGEB’den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır.

-(Kumluca, Finike ve Demre’deki sel) Toplam 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir.

EYT İÇİN TARİH

-(EYT) İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.

-Temennimiz odur ki Parlamento’daki diğer partilerin vereceği destekle anayasa değişikliğini yapabilecek sayıya ulaşalım.

-Soçi mutabakatında Sayın Putin ile vardığımız hedefler belli. Bunu kendisine tekrar hatırlattım.

SINIR DIŞI OPERASYON

Pençe Kilit’te attığımız adımlar neyse Suriye’nin kuzeyinde topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Sınırdan güneye 30 kilometrelik derinlikte bir hedefimiz var. Buralardan ülkemiz sürekli olarak teröristlerin tehdidi altında kalıyor. Bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil.

RUSYA’DAN DESTEK TALEBİ

Dost Rusya ile birlikte burada atacağımız adımlarda birlikte, beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda taviz veremeyiz. Çünkü terör tehdidi altında olan ülkemdir.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version