Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’a barınak tepkisi: Zannettiğiniz gibi sıcak değil


ANKARA – Erdoğan’ın “Sahipsiz hayvanların yeri barınaklar” sözlerine tepki gösteren hayvansever Züleyha Türksever, “Barınaklar Cumhurbaşkanının zannettiği gibi sıcak değil. Ne halde olduklarını da herkes gördü” dedi.

 

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeğin başına kürekle vurularak katledilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Tuğba Gürsoy ve komisyon üyeleri, söz konusu duruma ilişkin suç duyurusunda bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile beraber köpeğin öldürülmesini izleyen barınak çalışanları dahil, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu barınak hakkındaki raporuna imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Söz konusu görüntülerin ardından gözaltına alınan 2 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Hayvanlar ise hayvan severler tarafından sahiplendirildi.

 

KONYA’DA 2 BİN KÖPEK KAYIP

 

Konya’daki hayvan katliamının uzun süredir devam ettiğini söyleyen hayvansever Züleyha Türksever, yaklaşık bir yıldır belediyenin yaptığı hayvan katliamını duyurmak için çaba harcadıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında bir kamyonun bir çocuğa çarpması sonucu bacağının koptuğunu hatırlatan Türksever, çocuğun babasına kamyon şoförünün akıbetine ilişkin sorulara cevap vermediğini, olay esnasında orada bulunan köpeklerin ise Güvenli Sokaklar isimli dernek tarafından hedef haline getirildiğini söyledi. Bundan sonra yüz binlerce köpeğin zehirlenerek, vurularak ve yakılarak katledildiğinin aktaran Türksever, belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik politikalarını şöyle aktardı: “Sarayönü Belediyesi uyuşturucu iğneyle köpekleri canlı canlı gömdü. Kürekle köpeğin katledilmesi de bir işçinin tesadüfen belgelemesi sonucu ortaya çıktı. O güne kadar aynı uygulama kim bilir kaç defa yapıldı. 5-6 ay önce burada memelerinden süt akan bir haftalık bebekleri olan anne köpek vuruldu. Otopside üzerinden 3 ayrı ateşli silahtan mermi çıkartıldı. Hayvan hedef tahtası gibi kullanmış. Bunun için de valiliğin önünde eylem yapıldı, fakat kimse ses vermedi. Bu kürekle vurulma olayından sonra ortaya bir şeyler döküldü. Konya’da 2 bini aşkın köpek kayıp. Aslım çöplüğüne 2000 köpek atılmıştı. Bunlar Konya’nın ilçe belediyeleri tarafından muhtelif yerlerden toplanıp orada açlığa ve susuzluğa atılmış hayvanlar. Bu hayvanlar Konya’nın hayli dışına atıldığı için zaten birbirlerini açlıktan parçalayarak açlıktan, susuzluktan ölecekler.”

 

HEDEF HALİNE GETİREN MEDYA

 

Hayvanların yaşam hakkını savundukları için hedef haline geldiklerini ve saldırıya uğradıklarını belirten Türksever, kendisinin de aracının camlarının ve farlarının kırıldığını, oğluna saldırdıklarını aktardı. İzmir’de 3 kişinin hayvan beslediği için katledildiğini anımsatan Türksever, ATV, A Haber, Yeni Şafak, Akit, Takvim gibi medya organlarının manipülasyon amaçlı haberler ile insanları kışkırttığını ve katliamların böyle başladığını belirtti. Türksever, ayrıca Temel Karamanoğlu’na seslenerek şunları söyledi: “bu ülkede sadece köpek korkusu olan insanlar ölmüyor. Bir buçuk sene öncesine kadar belediyeler billboardlara ‘sokaktaki dostlarımızı unutmayalım’ diye paylaşımlar yapıyordu. Sayın Karamollaoğlu, yasalara aykırı duyurular yapamazsın. Neticede hayvanları koruyan bir yasa var ve buna uymak zorundasın. Sen bugüne kadar o kürsüye çıkıp da bu ülkede tedavi olmayıp ölen bebekler için ses çıkardın mı? Hiçbir siyasetçinin ‘İş cinayetlerine neden göz yumuyorsunuz, önlemleri almadığınız için bu insanlar ölüyor, neden ölüyorlar’ dediklerini duydunuz mu? Söz konusu köpek olduğu zaman da hepsinin söyleyecek bir çift kelamı var.”

 

‘HAYVAN KATİLLERİYLE MÜCADELE EDİN’

 

Hayvan haklarına yönelik yasaların uygulanmasının gerektiğini söyleyen Türksever, cezasızlık politikalarının hayvan katliamlarını arttırdığına dikkat çekti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Mayıs tarihinde “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız” açıklamasını anımsatan Türksever, tepkisini şöyle dile getirdi: “Gördük ki barınaklar Cumhurbaşkanı’nın zannettiği gibi sıcacık falan değilmiş. Barınakların ne halde olduğunu herkes gördü. Bu ülkede hayvanların hakları var. Aşılamaları gereken hayvanların aşılanması ve alındığı yere bırakılması gerekiyor. Bu ülkede istediğiniz gibi kedi köpek öldürebilirsiniz. Cezası bile yoktur. Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum: Ben bu ülkede sigarayla mücadele edildiği kadar tecavüzcülerle, katillerle, özellikle hayvan katilleriyle mücadele edin. Hayvanları öldürenlerin hapis cezasıyla yargılanması lazım. Barınağın kapısını 4 buçukta kapatıp, sabah 9’a kadar açmayan görevliler hayvanları ölüme terk ediyor. O hayvanların birbirini katletmesini izlemek insanlık dışı.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version