Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erdoğan yeni asgari ücreti 12.00’de açıklayacak’ iddiası

Erdoğan: Bay Kemal oğluna sahip çık


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i asgari ücret gündemiyle kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK’in üzerinde görüşmeler yaptığı asgari ücretle ilgili görüşmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yaptı.

Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 12.00 civarında 2023 yılı yeni asgari ücret rakamını açıklayacağı belirtildi.

ERDOĞAN BUGÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

Dün AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” demişti. Türk-İş’in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili Erdoğan, “Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz” diye konuşmuştu.

TÜRK-İŞ 9 BİN DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 7 Aralık’ta birinci, 14 Aralık’ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün üçüncü kez bir araya gelmişti.

Bilgin, geçen hafta yaptığı açıklamada asgari ücretin salı günü gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının ardından belirleneceğini söylemişti. Üçüncü toplantının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, tekliflerinin 9 bin lira olduğunu söylemiş, başka bir açıklama yapılmamıştı.

ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANMASI DOĞRU MU?

Çalışma ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücretin Erdoğan tarafından açıklanamasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Çelik, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan, asgari ücret orada kesin karara bağlanmadan ve Komisyon başkanı tarafından açıklanmadan başka bir merci asgari ücret açıklayamaz. Mevzuat çok net” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version