Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan Senegal Cumhurbaşkanı ile görüştü: Yatırımlar 1,5 milyar dolara ulaştı

Erdoğan Senegal Cumhurbaşkanı ile görüştü: Yatırımlar 1,5 milyar dolara ulaştı


Artı Gerçek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Saray’da görüştü.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Sall, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan, Senegal ile Türkiye’nin ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmeye devam ettiğini, 2021’deki ikili ticaret hacminin önceki yıla göre yüzde 42’lik artışla 380 milyon dolardan 540 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Türk müteahhitlik firmalarının tüm dünyada olduğu gibi Senagal’de de ekonomiye katkıda bulunduğunu savunan Erdoğan, Senegal’in kalkınmasında Türkiye’nin payı olduğunu şu sözlerle aktardı:

‘YATIRIMLAR 1,5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI’

“Şirketler enerji, çelik üretimi, sağlık, gıda sanayi, hazır beton üretimi ve altın işleme alanlarında faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede üstlenilen proje ve yatırımların tutarı 1,5 milyar dolara ulaşmış vaziyette. Senegal ile kalkınma alanında da yakın işbirliği sergiliyoruz. TİKA’mız 2007’den bu yana Senegal’de birçok proje hayata geçirmiş, Senegalli kardeşlerimizin hayatlarına dokunmuştur. Eğitim alanında Senegalli öğrencilere hem lisans hem lisansüstü eğitim seviyesinde burs vermeye devam ediyoruz. İnşallah, bundan sonra da Senegal halkının yanında olmayı sürdüreceğiz”

TİKA NEDİR?

Açılımı, “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı” demek olan TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan kurumların yurt dışı ofisleri aracılığıyla Türkiye’nin dış yardımlarını organize ediyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version