Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Kobani bitti ya, Suriye’de onları bitiriyoruz

Erdoğan: Kobani bitti ya, Suriye'de onları bitiriyoruz


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘küresel krizi fırsata dönüştürerek, Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkaracaklarını’ söyledi. Ekonomi alanında Türkiye ve Avrupa’yı kıyaslayan Erdoğan “Ekonomi diyorlar. Ekonomide Avrupa’nın haline bakın. Türkiye’de raflar boş değil ama Avrupa’da boş” ifadesini kullandı. Olası askeri harekata ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan “Kobani’de şunu yapamazsınız bunu yapamazsınız. Kobani bitti ya. Biz onları Suriye’de bitiyoruz” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’nda işverenlere seslenen Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

ASGARİ ÜCRET İÇİN İŞVERENLERİMİZLE YAKIN MESAİ YAPTIK: TİSK temsil ettiği işverenlerin milli gelirimize, ihracatımıza, istihdamımıza katkılarıyla kritik bir konuma sahiptir. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar her konuda işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik. TİSK’in sadece rapor yayınlayan birileri gibi, sadece demeç veren bir kuruluş olmanın ötesine geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması bu sürecin en önemli sebebidir. Ülke içinde ve ülke dışında pek çok kurumdaki temsil gücünü yapıcı bir anlayışla kullanan TİSK’in yükselen itibarından biz de memnuniyet duyuyoruz. Asgari ücret gibi konularda işvereni ve devletiyle gereken fedakarlıkları yaparak çalışanlarımızın haklarını hukuklarını refahlarını ne kadar iyi korursak, ortak hedeflerimize o derece hızlı ve güvenli ulaşabiliriz.

ŞUBATTAN İTABİREN ENFLASYON DAHA MAKUL BİR YERE GELECEK: Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkartacağız. İş dünyamız da vatandaşlarımız da müsterih olsunlar. Şimdi Türkiye dünyada büyüyen ülkeler arasında ilk 3’te ilk 5’te yerini alıyor. Yılbaşı ile birlikte enflasyondaki iyileşme hızlanacak. Şubat ayından itibaren enflasyon daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecek.

AVRUPA’NIN HALİNE BAKIN: Ekonomi diyorlar. Ekonomide Avrupa’nın haline bakın. Türkiye’de raflar boş değil ama Avrupa’da boş.

KOBANİ BİTTİ YA: Kobani’de şunu yapamazsınız bunu yapamazsınız. Terör Suriye’nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa biz onları içeri sokarak değil kaynağında bitiriyoruz. Kobani bitti ya. İdlib’de, Kobani’de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. Terörist dostlarınıza söyleyin Türkiye artık onlar için bereketli bir yer değil. Türkiye’ye girdikleri an burada boğulacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version