Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, iki grevi ‘erteledi’: ‘Millî güvenliği bozucu nitelikte’

Erdoğan, iki grevi 'erteledi': 'Millî güvenliği bozucu nitelikte'


Birleşik Metal-İş Sendikası ve Özçelik-İş Sendikası yaptığı açıklamayla bugün (13 Aralık) greve başlayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ‘milli güvenliği bozucu nitelikte’ olduğu gerekçesiyle grev iki ay ertelendi.

Resmi Gazete‘de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ile Bekaert Kartepe Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki işyerinde Özçelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı, “milli güvenliği bozucu nitelikte” görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendi.

Söz konusu karar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince verildi.

Öte yandan Birleşik Metal-İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesi greve destek vermeye çağırı yapmıştı. Sendika paylaşımında şu mesajı verdi:

“Kocaeli’nde faaliyette bulunan ve lastik teli üreten, alanında dünya devlerinden olan Belçika sermayeli #Bekaert işyerinde, işçiler yarın (13 Aralık Salı günü) saat 13.00’de greve çıkacak. Tüm emek dostlarını grev halayımıza bekliyoruz.

‘GREV KAÇINILMAZ OLDU’

1 Eylül 2022-31 Ağustos 2024 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri 26 Temmuz 2022 tarihinde başlamıştı. Aylardır süren görüşmelerde, işverenin işçilerin haklı talep ve beklentilerine uygun bir ücret teklifinde bulunmaması nedeniyle grev kaçınılmaz oldu.

‘İŞÇİLERİN BU ÜCRETLERLE YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR’

İşçiler yoksulluk sınırının çok altında bir ücretle yaşamaya zorlanmaktadır. Enflasyonun da gerçeğin çok altında açıklanması ve ücret artışlarında enflasyonun baz alınması işçilerin ücretlerinde gerçek bir artışa yol açmamaktadır. İşçilerin bu ücretlerle yaşaması mümkün değildir.”(HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version