Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ailesinin gemi şirketleri birleştirildi

Erdoğan ailesinin gemi şirketleri birleştirildi


– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları Sümeyye, Esra ve Bilal Erdoğan’ın ortak oldukları BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi’nin 7 Aralık’taki yönetim kurulu toplantısında Tuzla Tankercilik şirketinin devri kararı alındı. Tuzla Tankercilik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’e ait.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, devir sonrası BMZ Group Denizcilik şirketi sermaye azalttı ve alacaklılara çağrıda bulundu.

13 milyon 760 bin TL sermayeli Tuzla Tankercilik, Ziya İlgen ve Mustafa Erdoğan tarafından Yardımcı ailesinden 2014’te satın alınmıştı. Yardımcı ailesi, Bilal Erdoğan’ın tankerlerini inşa eden şirketin sahipleriydi. Ailenin Tuzla’daki tersanesinde BMZ Group için tankerler inşa ediliyordu. Tuzla Tankercilik şirketini alan BMZ’nin de büyük ortakları Ziya İlgen ve Mustafa Erdoğan… BMZ’nin şirket sermayesi 16 milyon 760 bin TL. Şirketin 2014’ten 2016’ya kadar toplam tahmini değeri 2 milyar TL olan 5 adet petrol taşımacılığında kullanılan gemisi bulunuyordu. (Kaynak)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version