Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan açıkladı: Yeni asgari ücret net 8 bin 500 TL


Erdoğan açıklamayı Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve işveren tarafı temsilcisi Burak Akkol’la birlikte yaptı. İşçi tarafı Türk-İş tarafıysa masaya oturmadı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle oldu:

”Taraflar ortak bir rakam üzerinde anlaşamadı. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz. İşverenlerin üzerine altından kalkılamayacak yük gelmesine izin vermeyiz. Sırtımızda yük küfesi var.

2002 yılında 184 TL olan asgari ücret nominal olarak 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Yıl içerisinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık.

rdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle oldu:

Taraflar ortak bir rakam üzerinde anlaşamadı. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz. İşverenlerin üzerine altından kalkılamayacak yük gelmesine izin vermeyiz. Sırtımızda yük küfesi var.

2002 yılında 184 TL olan asgari ücret nominal olarak 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Yıl içerisinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık.”

Exit mobile version