Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Enes Kanter Freedom, Vatikan’da Papa ile görüştü:Türkiye’deki İnsan Hakları İhlallerini anlattı

Enes Kanter Freedom, Vatikan’da Papa ile görüştü:Türkiye’deki İnsan Hakları İhlallerini anlattı


Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından İnsan hakları ihlallerini dile getirmesi ve özgürlükleri cesurca savunmasından dolayı 2022 yılında birçok ödüle layık görülen NBA yıldızı ve insan hakları aktivisti Enes Kanter Freedom, Katoliklerin ruhani lideri ve aynı zamanda Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Franciscus ile Vatikan’da bir araya geldi.

Özel davet ile Vatikan’a giden Enes Kanter Freedom’la, Papa Franciscus’un ilk buluşma anlarını içeren kısa bir video yayınlandı. Kayıtta ikili arasında samimi diyalog dikkat çekerken Papa, Enes Kanter Freedom’a gülerek 2 metre misin diye soruyor, Freedom evet diyerek ayağa kalkıyor. Papa’ya Fethullah Gülen’in selamını getirdiğini söyleyen Freedom, “Erdoğan, benim ülkem Türkiye’yi mahvediyor, lütfen ülkem için dua et” sözleriyle konuşmasına devam ediyor. Papa’da cevap olarak “sen benim için dua edersen ben de sizler için dua edeceğim” diye cevap veriyor.

Twitter hesabından kısa bir video yayınlayan Freedom, “Ne büyük onur. Hayatımdaki en özel anlardan birisi, Papa Franciscus ile dünya çapındaki insan hakları hakkında harika bir sohbet gerçekleştirdik. Özel davet için teşekkür ederim. İnsan hakları ve özgürlükler için tüm dünya olarak ayağa kalkmayı ve sizinle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” mesajını paylaştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version