Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Endonezya’da yeni ceza yasasına öfkelenen cihatçı örgüt üyesi intihar saldırısı yaptı

Endonezya'da yeni ceza yasasına öfkelenen cihatçı örgüt üyesi intihar saldırısı yaptı


Endonezya’nın Bandung kentindeki karakola sabah saatlerinde yapılan intihar saldırısının arkasından IŞİD’e bağlılık yemini eden Endonezya merkezli Jemaah Ansharut Daulah (JAD) adlı örgüt çıktı.

Bir kişinin ölümüne, on kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı gerçekleştiren Agus Sujatno adlı saldırganın JAD ile bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Sujatno’nun ülkede yeni kabul edilen ceza yasasına tepki gösterdiği mesajlar bıraktığı da ortaya çıktı.

Endonezyalı yetkililer Sujatno’nun daha önce terörizmle bağlantılı suçlardan cezaevinde yattığını ve 2021 yılında serbest bırakıldığını açıkladı. Polis yetkilisi Listyo Sigit Prabowo açıklamasında saldırganın arkasında yeni kabul edilen ceza yasasına tepki gösteren çok sayıda broşür bıraktığını bulduklarını söyledi.

Daha önce polis, saldırganın kullandığı motosiklette de yeni kabul edilen ceza yasasının “kafir ürünü” olduğunu savuna bir not bulduğunu açıklamıştı.

Ülkede yeni kabul edilen ceza yasası, evlilik dışı cinsel ilişkiye bir yıl, evlilik dışı beraber yaşamaya da altı ay hapis cezası getirdiği için özgürlükçü çevrelerden tepki çekmişti. Ancak uzmanlar cihatçı grupların yeni ceza yasasının aşırılık yanlısı ideolojilerin yayılmasının bastırılmasında kullanılabilecek diğer maddelerine öfkeli olabileceğini belirtiyor.

Yeni ceza yasasında “Pancasila” olarak anılan ülkenin resmi ideolojisine karşı fikirleri ifade edenlere de hapis cezası verileceği yönünde madde bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version