Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EMEP Genel Başkanı Akdeniz’den Encü’ye ziyaret: Karanlığı birlikte aşacağız

EMEP Genel Başkanı Akdeniz'den Encü'ye ziyaret: Karanlığı birlikte aşacağız


Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, 18 Aralık’ta hasta ve infazı yakılan tutuklular için başlatılan Adalet Nöbeti’nin final yürüyüşünde polisin tokat attığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye, HDP İstanbul İl Örgütü binasında dayanışma ziyaretinde bulundu.

TOPYEKUN SALDIRI

Encü’ye dayanışma dileklerini ileten Akdeniz, atılan o tokadın “tek adam” rejiminin “faşist” inşa sürecinin geldiği durumu gösterdiğini belirtti. Tokadın tüm Kürt halkına atıldığını kaydeden Akdeniz, “Topyekun bir saldırı var. Bizim buna karşı topyekun durmamız, cevap vermemiz gerekir” dedi.

‘O TOKAT HEPİMİZE ATILDI, YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Roboski Katliamı’nın yıl dönümünün yaklaştığına dikkat çeken Akdeniz, tarihsel yüzleşme olması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer Roboski’ye adalet gelseydi, yaptırımlar, cezalar gelseydi, bugün o cesareti bulamayacaklardı. Dolayısıyla bu sadece Ferhat Encü’nün değil, halkın vicdanını yaralayan bir saldırıdır. Sorumlulara ağır cezalar verilmesi lazım. Sadece tokadı atanları değil, onlara yol verenleri, siyasi sorumluları ve amirlerinin de yargı önünde hesap vermesi gerekir. Bu çürümüşlüğün geldiği noktadır. Düzenin, adaletin, toplumsal güvenliğin bu iktidar eliyle çürümüşlüğünün, nereye geldiğinin de çok açık bir göstergesidir. Yalnız değilsiniz. O tokat hepimize atıldı. Karanlığı hep birlikte aşacağız” dedi.

DAYANIŞMA GÜÇ VERİYOR

Encü de, dayanışma duygusunun güç ve umut verdiğini söyledi. Polisin kendisine dönük saldırısının bireysel bir saldırı olmadığının altını çizen Encü, bu tür saldırıların Türkiye’de sistematik hale getirildiğini söyledi. Gençlerin başlarının betona vurulmasının, annelerin yerlerde sürüklenerek işkenceye uğramasının ve 6 milyon oy almış bir siyasi parti eş genel başkanlarının ablukaya alınmasının “faşizmin” geldiği noktayı gösterdiğini belirten Encu, “Biz umutluyuz. Halkımız güçlü, bu anlayışa karşı hem sokakta hem seçim günü geldiğinde en büyük tokadı onlara vuracaktır” dedi.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Roboski katliamının bu ülkede yaşanan birçok katliamdan biri olduğunu ve bu katliamda devletin “suçüstü” yakalandığını sözlerine ekleyen Encü, “Özelde Roboski katliamı olmak üzere, bütün katliamların hesabını soracağız” dedi. (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version