Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan halk buluşmasına çağrı


ADANA – Adana’da 11 Aralık’ta yapılacak halk buluşmasına katılım çağrısı yapan Emek ve Özgürlük İttifakı, “Cumhuriyetin bundan sonraki yüz yılı işçilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin, sosyalistlerin yüz yılı olacak” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, 11 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı” şiarıyla halk buluşması düzenleyecek. Buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)  Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK Üyesi Yunus Başaran ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem sözcüsü Barış Kayaoğlu da katılım yapacak. Halk buluşmasına dair Adana’daki Emek ve Özgürlük İttifakı üyeleri, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde halk toplantısı yapıp, mahallede bildiri dağıttı.

‘BARIŞI DESTEKLEMELİYİZ’

Halk toplantısında konuşan TÖP Adana Temsilcisi Serkan Nar, iktidar koalisyonunun yarattığı enkazı Millet İttifakı’nın kaldıracağını beklemenin beyhude olduğunu, Millet İttifakı’nın sessiz kalarak iktidarın savaş politikalarını destekleyen pozisyonda olduğunu aktararak, “Hem bu enkazı kaldıracak hem savaşa karşı demokrasiyi var edecek üçüncü bir yol var. O da Emek ve Özgürlük ittifakı. Emek ve Özgürlük ittifakını desteklemek aynı zamanda barışı demokrasiyi, özgürlüğü, emeği desteklemektir” dedi.

‘SAVAŞA HARCANAN MİLYONLAR HALKA HARCANMALI’

EMEP Genel Yürütme Kurulu (GYK) üyesi Halil İmrek de, “Bu dönem AKP’ye son vereceğimiz bir seçim olacak. Dünden veri 2023’ün bütçesi konuşuluyor. Bu bütçe faiz, enflasyon ve savaş bütçesi. Bu bütçe için 468 milyar savaşa yani  silah tekellerine  savaş lobilerine aktarıyorlar” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin “Güvenlik için çok büyük paralar harcanıyor. Bir mühimmatın maliyeti 5 milyon dolar” sözlerine dikkat çeken İmrek, bütçenin savaşa değil, işçilere, emekçilere, öğrencilere harcanması gerektiğini dile getirdi.

‘HALK İKTİDAR İÇİN BİRLEŞEBİLİR’

TİP adına konuşan Faruk Ulaş, şunları belirtti: “Madencilerimiz maden ocaklarında birbirleri için ölmüş, öğrencilerimiz coplanmış, okula hakları alınmış, işçilerimizi sendikalaştığı için işyerinden atılmış. Bu kadar baskı varken neden birleşmiyoruz. Her şeyi yönetiyoruz da iktidara gelmekten aciz miyiz? Hayır ama bir şeyimiz eksik. Birlikteliğimiz. İşte Emek ve Özgürlük İttifakı bunu getirecek.”
 
‘KÜRTLERİN, SOSYALİSTLERİN YÜZYILI OLACAK’

Daha söz alan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış ise, “Yıllardır Kürtler, sosyalistler hak mücadeleleri veriyor. Belirli bir mesafe kat edildi ancak demokrasi gerçekleşmedi, işçilerin, emekçilerin, kadınların lehine evrilmedi. Cumhuriyetin bundan sonraki yüz yılı işçilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin, sosyalistlerin yüzyılı olacak. Çetelerin, yolsuzluk yapanların yüz yılı olmayacak” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version