Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emek ve Özgürlük İttifakı adayını belirliyor: İlk değerlendirme 5 Ocak’ta yapılacak

Emek ve Özgürlük İttifakı adayını belirliyor: İlk değerlendirme 5 Ocak'ta yapılacak


Seda TAŞKIN


ANKARA – Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’nın liderleri 5 Ocak’ta yeniden bir araya geliyor. Masanın gündeminde seçimlere ilişkin taktik ve stratejik adımlar, adaylık tartışmaları, HDP’ye yönelik kapatma davası, 15 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşecek büyük miting, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen soruşturma ve ittifakın genişleme politikası başta olmak üzere çok sayıda konu yer alacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı ile Millet İttifakı’nın aynı gün gerçekleştireceği toplantıların gündeminde seçim süreci olacak. ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ yetkilileri toplantıların aynı tarihe denk gelmesinin tamamen tesadüf olduğunu belirtti.

Toplantı günlerinin aynı olması tesadüf olsa da gündemlerinin benzer olması tesadüf olarak görülmüyor.

Uzun bir sürenin ardından, Genel Başkanlar, Eş Başkanlar, Sözcüler, Eş Sözcüler ve Sekretarya düzeyinde bir araya gelecek Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ana gündemi siyasal süreç değerlendirmesi ve seçimler olacak.

‘MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAY PROFİLİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ’

5 Ocak’taki toplantıda milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ittifak olarak nasıl bir yol ve yöntem izleneceği konuşulacak. Bu kapsamda ittifak üyeleri fikir alışverişinde bulunacak. Konuştuğumuz ittifak temsilcileri, bu toplantıda adaylık meselesine ilişkin bir ön değerlendirme yapılacağını, bir sonraki toplantıda, adaya dair detayların masaya yatırılacağını ifade etti. Diğer yandan Altılı Masa’nın aday belirleme sürecini de görmek istediklerini belirten bir ittifak üyesi, kendi aday tartışmalarını bu gelişmeleri izleyerek yürüteceklerini belirtti.

KAPATMA DAVASI VE İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK MASANIN GÜNDEMİNDE

Toplantıda konuşulacak bir diğer bir konu HDP’ye yönelik kapatma davası ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen soruşturmalar. İttifak üyeleri iktidarın muhalefet cephesine yönelik saldırılarına karşı nasıl bir tutum alacaklarını da tartışacaklar.

İTTİFAKIN GENİŞLEMESİ DE GÜNDEMDE

İttifakın genişlemesi de yeni yılın ilk toplantısının öne çıkan gündem konularından olacak. Bu çerçevede bileşenler, ittifaka yeni yapıların katılıp katılmayacağını masaya yatıracak. Emek ve Özgürlük İttifakı kurulduktan sonra pek çok farklı yapının oluşuma dahil olmak için girişimde bulunduğu biliniyor.

İTTİFAK İLK DEFA KENDİ LOGOSU İLE SAHAYA İNİYOR

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, 15 Ocak’ta sahaya inecek ve ‘Büyük İstanbul Mitingi’ düzenleyecek. Miting aynı zamanda ittifakın kendi ismi ve logosuyla saha inmesi açısından bir ilki de barındırıyor. Nitekim 5 Ocak’ta yapılacak toplantıda, bu mitingin hazırlıkları ve verilecek mesajlar da tartışılacak.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version