Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk: Bu görevi yürütecek kadar ‘aptal’ birini bulursam CEO’luğu bırakacağım

Tepkilerin ardından Musk'tan geri adım: Gazetecilerin hesapları yeniden aktif


– Twitter’ı 44 milyar dolara (yaklaşık 836 trilyon Türk Lirası) satın aldıktan sonra bir dizi tartışmanın odağına yerleşen Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CEO’luk görevini üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz görevinden istifa edeceğini söyledi.

CEO’luk görevinden ayrıldıktan sonra yalnızca yalnızca yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirten Musk, pazar günü Twitter hesabından bir oylama yaparak 122 milyon takipçisine “CEO’luk görevini bırakayım mı?” diye sormuştu.

Çıkan sonucu kabul edeceğini belirten ünlü iş adamının anketine yaklaşık 17 milyon 500 bin kişi cevap vermiş ve yüzde 57.5 oranında evet oyu kullanılmıştı.

Anketten önce Twitter yönetimi tartışmalı kararlarına bir yenisini ekleyerek, sadece diğer sosyal medya platformlarını öne çıkarmak amacıyla açılan hesapları kapatacağını duyurdu.

Karar Meta’nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram platformlarının yanı sıra Twitter’ın alternatifi olarak görülen Mastodon platformuna bağlantı gönderen ya da kullanıcı bilgisini paylaşan hesapları etkileyecek gibi görünüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından pek çok kullanıcının alternatif olarak yöneldiği Mastodon adlı uygulamaya verilen bağlantılardan bazıları daha önce engellenmeye başlamıştı.

Twitter yönetiminden yapılan açıklamada ise diğer sitelerdeki içeriklerin Twitter’da paylaşılmasıyla ilgili bir sorun olmadığı belirtildi.

Twitter’ı 28 Ekim’de 44 milyar dolara satın aldıktan sonra üst düzey yöneticiler başta olmak üzere pek çok çalışanını işten çıkaran Elon Musk, en son hakkında paylaşım yapan bazı gazetecilerin hesaplarını askıya alması sonrasında yoğun tepki almıştı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version