Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk anket başlattı: ‘Twitter yöneticiliğini bırakayım mı?’

Elon Musk anket başlattı: 'Twitter yöneticiliğini bırakayım mı?'


– Twitter’ın CEO’su ABD’li milyarder girişimci Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra üstlendiği CEO’luk görevinden istifa edip etmeme konusunda bir anket başlattı ve çıkan sonucu kabul edeceğini duyurdu.

Musk, “Twitter’ın başındaki kişi olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım” dedi.

ŞU ANA KADAR TAKİPÇİLERİN YAKLAŞIK YÜZDE 10’U OY KULLANDI

Twiter’ın yeni patronu, anketi başlatmasının ardından yaptığı paylaşımlarda, ayrılma konusunda ‘ciddi’ olduğunu belirtirken, “Ne dilediğine dikkat et, çünkü onu elde edebilirsin” ifadesini kullandı.

Twitter CEO’sunun, Türkiye saatiyle yaklaşık 14.00’de son bulacak anketinde şu ana kadar 13 milyon 434 binden fazla kişi oy kullandı.

Katılımcıların yüzde 56.6’sı Musk’ın ayrılmasını, 43.4’ü ise devam etmesini istedi. Musk’ın Twitter’da yaklaşık 122 milyon takipçisi bulunuyor.

Daha önceki saatlerde Musk’ın ayrılmasını isteyenlerin oranı yüzde 58’in üzerine çıkmıştı.

Elon Musk’ın yaklaşık 3 saat önceki son paylaşımında ise “Güç isteyenler, onu en az hak edenlerdir” ifadesi dikkati çekti.

SON TWITTER KARARI INSTAGRAM VE FACEBOOK’U DA ETKİLEYECEK

Anketten önce Twitter yönetimi tartışmalı kararlarına bir yenisini ekleyerek, sadece diğer sosyal medya platformlarını öne çıkarmak amacıyla açılan hesapları kapatacağını duyurdu.

Karar Meta’nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram platformlarının yanı sıra Twitter’ın alternatifi olarak görülen Mastodon platformuna bağlantı gönderen ya da kullanıcı bilgisini paylaşan hesapları etkileyecek gibi görünüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından pek çok kullanıcının alternatif olarak yöneldiği Mastodon adlı uygulamaya verilen bağlantılardan bazıları daha önce engellenmeye başlamıştı.

Twitter yönetiminden yapılan açıklamada ise diğer sitelerdeki içeriklerin Twitter’da paylaşılmasıyla ilgili bir sorun olmadığı belirtildi.

Twitter’ı 28 Ekim’de 44 milyar dolara satın aldıktan sonra üst düzey yöneticiler başta olmak üzere pek çok çalışanını işten çıkaran Elon Musk en son hakkında paylaşım yapan bazı gazetecilerin hesaplarını askıya alması sonrasında yeniden tartışmaların odağına yerleşmişti. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version