Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êlih’te kaçırılan çocuktan 7 gündür haber alınamıyor


ÊLIH – Dershane öğrencisi 14 yaşındaki K.A.’nın, ağabeyi korucu olan G.Y. tarafından bir hafta önce kaçırıldığı iddia edildi. Kaçırıldığı ana dair görüntüler olmasına rağmen çocuğun bulunmamasına tepki gösteren aile, çocuklarının yaşamından endişe ediyor. 

 

Êlih’in Çamlıca Mahallesi’nde K. A. (14) adlı kız çocuğunun, 7 gün önce dershane çıkışı ağabeyi korucu olan G.Y. (20) tarafından kaçırıldığı belirtildi. Olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kızının bulunmamasına tepki gösteren anne Makbule A., yetkililere çağrıda bulundu.

 

GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN BULUNMUYOR

 

Makbule A., 10 Aralık akşamı etüt için dershaneye giden kızının çıkışta G.Y. tarafından önünün kesildiğini ve konuşmaya zorlandığını ifade ederek, “O esnada kızım kaçırılmış. O günden bu yana kendisinden haber alamıyoruz. Gitmediğimiz yer kalmadı. Nereye başvurduysak, bulacaklarını söylediler. Ancak üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kızım bulunmuş değil. Her geçen gün endişemiz artarak devam ediyor. Ailesinden korucu var diye mi bulunmuyor acaba? Görüntüler ve kim olduğu belli. Kızımı istiyorum” dedi.

 

‘PLANLI BİR ŞEKİLDE KAÇIRILDI’

 

Kızının zorla evlendirilebileceği korkusunu yaşayan anne Makbule A., bunun “çocuk istismarı” olduğunu söyledi. Kızının kaçırıldığı ana dair görüntülerin dershanenin olduğu bölgede bulunan Jiyan Parkı’ndaki kameralara yansıdığını kaydeden Makbule A. kaçıran kişi veya kişilerin bulunmasını istedi. Kızının planlı bir şekilde kaçırıldığını dile getiren Makbule A, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na seslenerek, çocuğunun bulunmasını istedi.

 

‘YAŞAMINDAN ENDİŞE DUYUYORUM’

 

Kızının yaşamından endişe duyan Makbule A., şunları söyledi: “Kızım gitmek istememiş, kuzeni kaçırıldığı esnada yanındaydı ve kuzenine her şeyini anlatıyordu. Kuzeninin dediğine göre kesinlikle kendi isteğiyle gitmedi. ‘Asla annemi, babamı bırakmam’ demiş. Kızımın kaçırıldığı günün aynı kıyafetleri var üstünde. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Benzer bir durum başka çocuk ve ailelerin başına gelmesin. Kızım daha çocuk, evlenecek yaşta değil.” 

 

MA / Fethi Balaman

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version