Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êlih halkı mitinge hazır


ÊLİH – Êlih’te “Savaşa ve yoksulluğa hayır” şiarıyla yarın 8 Mart Parkı’nda düzenlenecek mitinge çağrı yapıldı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Êlih’te “Savaşa ve yoksulluğa hayır” şiarıyla yarın 8 Mart Parkı’nda miting düzenleyecek. Mitinge, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katılacak. Saat 12.00’da başlayacak mitingde, sanatçılar Kadir Çat ve Koma Rîtmên Azad sahne alacak. 

Mitinge hazırlık çalışmaları devam ederken,  HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekilleri Feleknas Uca, Hüseyin Kaçmaz, Remziye Tosun, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Necdet İpekyüz, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Bahar Kültür Merkezi, ARÎ-DER,  görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanları, HDP, DBP, il örgütleri kentin en işlek caddesi olan Diyarbakır Caddesi üzerinde  bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım esnasında hep bir ağızdan “Berxwedan jiyan e” şarkısı söylenirken, yoldan geçen araçlar korna, kaldırımdaki yurttaşlar ise alkış ve zafer işaretleriyle destek verdi. Kent halkını yarınki mitinge davet eden partililer, DBP’ye dönük soykırım gözaltıları, HDP Amed Milletvekilli Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi ve Paris’te yaşanan katliamdan hesap sormak için miting alanını doldurmaya çağırdı.

Öte yandan 3 araç ile kent merkezi ve mahallelerde anons araçları ile mitinge çağrı yapılırken, miting için Valilik tarafından izin verildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version