Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elektrik faturası çok geliyor diyenler dikkat! İşte faturayı düşürmenin kesin yolları

Elektrik faturası çok geliyor diyenler dikkat! İşte faturayı düşürmenin kesin yolları


Elektrik faturası yüksek gelenler son dönemde elektrik tasarrufunun yollarını daha fazla araştırmaya başladı. Elektrik faturasını düşürmek isteyenlerin öncelikle, elektriğin hangi saatlerde daha pahalı ve daha ucuz olduğunu bilmeli. Faturaları düşürmek için de birçok kesin yöntem bulunuyor.

İşte etkili sonuç veren tasarruf önerileri…

ELEKTRİK GECE DAHA UCUZ

Türkiye’deki elektrik faturalandırmasında ‘tek zamanlı’ ve ‘çok zamanlı’ olmak üzere iki tarife var. Elektrik faturalarında yeni yapılan düzenleme ile ev kullanımı üç farklı zaman dilimine ayrılıyor. Bu zaman dilimlerinin her birine farklı fiyat tarifesi uygulanıyor.

İlk zaman dilimi, 06:00 ile 17:00 arasındaki gündüz dönemi oluyor. Buradaki fiyat tarifesi ortalama bir değer.

İkinci zaman dilimi, 17:00 ile 22:00 saatleri arasındaki ‘puant dönemi’. Aynı zamanda, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi.

Üçüncü zaman dilimi ise elektriğin en ucuz olduğu 22:00 ile 06:00 saatleri arası.

BEYAZ EŞYA KULLANIMININ SAATLERİNİ AYARLAYIN

Elektrik faturasını düşürmek isteyenler, gün içerisinde kullanılan elektriğin büyük bölümünü gece kullanmayı deneyebilir. Gece kullanımında elektriği faturaları daha ucuz tarifeden ücretlendiriliriyor ve daha düşük geliyor. Bu nedenle çamaşır, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge veya ütü gibi ev eşyalarını gece çalıştırmak faturalarınızın az gelmesini sağlar.

ŞARJ ALETİNİ GÜNDÜZ ÇOK KULLANMAYIN

Robot süpürge, dizüstü bilgisayar veya cep telefonu gibi elektrikli cihazların gündüz yerine ucuz tarifeden ücretlendirilecek gece saatlerinde şarj edilmesi faturalarda az da olsa fark yaratabilir.

FİŞLERİ PRİZDE UNUTMAYIN

Kullanmadığınız ürünlerin fişini prizden çekin. Prizlerinizi tasarruflu olanlarla da değiştirebilirsiniz.

BUZDOLABI AYARI

Buzdolabı, evde en düzenli olarak elektrik harcayan beyaz eşya. Buzdolabını mevsime göre doğru ayarlarda çalıştırmak, özellikle kış mevsiminde fazladan elektrik harcamasını engeller. Derin dondurucunun ayarını da eksi 18 derecenin altına indirmek elektrik faturanızın yüksek gelmesine yol açar. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version