Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekrem İmamoğlu davasında karar günü: Siyasi yasak isteniyor

Ekrem İmamoğlu davasında karar günü: Siyasi yasak isteniyor


Artı Gerçek – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret’ suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Öte yandan İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin de uygulanması da isteniyor.

Bugün görülecek duruşmada mahkeme heyetinin karar vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu, 30 Ekim 2019’da Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini eleştirmiş, Soylu buna karşı yaptığı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti. İmamoğlu da, “Tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” yanıtı vermişti.

Duruşmada Fox TV muhabiri Gülşah İnce, tanık olarak dinlendi. İnce, “İmamoğlu’na, ‘Sayın Soylu sizin için şu ifadeleri kullanmıştı. Siz ne diyeceksiniz’ diye Soylu’nun sözlerini tırnak içinde kendisine aktarmıştım. Ekrem İmamoğlu da sözlerinin başında ‘Söze bakarım söz mü diye, adama bakarım adam mı diye’ diyerek başlamıştı” diye konuştu.

İnce, söz konusu haberi de “İmamoğlu’ndan Soylu’ya cevap” şeklinde yayınladıklarını aktardı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version