Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekrem İmamoğlu: Bütün CHP’lilerin adayı Kılıçdaroğlu’dur

Ekrem İmamoğlu: Bütün CHP'lilerin adayı Kılıçdaroğlu'dur


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programa konuk olan İmamoğlu, “Bütün CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” derken “Sizin?” şeklindeki soruyu da “Tabii ki” diye cevapladı. İmamoğlu devamında “Ama günün sonunda kararı verecek olan Altılı Masa’dır” dedi.

İmamoğlu, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında cinsel köleleştirilmesine de bir kez daha tepki gösterdi. Tarikat ve cemaat yurtlarına ilişkin konuşan İmamoğlu, “Oraya hali vakti yerinde hiçbir aile çocuğunu yollamaz. Oraya ne yazık ki belli imkanlar sunamadığımız çocuklarımız gidiyor. Buraların denetlenmesi ve buralarda yapılan eğitimlerle ilgili, müfredatları ne? Bunlar denetlenmeli” dedi.

Hakkında açılan “ahmak” davası hakkında da konuşan İmamoğlu, “Sizi siyaseten yasaklı hale getirebilirler mi bu davadan?” sorusuna, “Milyonlarca fark atarız. Zaten kazanacağız ama milyonlarca fark atarız” diye yanıt verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SOYLU’NUN İDDİALARI

“Bir belediyenin işi midir terörle iltisaklı biri… Teröristi bulmak, yargılamak belediyenin görevlerinin içinde midir? İçişleri Bakanı’nın ortaya koyduğu o dil aslında bizim 1000 yıla yakın devlet geleneğimizi ne yazık ki eziyor. Diyor ki Emniyet sen işini yapmıyorsun. MİT sen de işini yapmıyorsun.”

‘HALK ONA ÖYLE BİR TOKAT ATAR Kİ, FARK ATARIZ’

“Yargı siyasetin aleti olduğunu gören halk ona, siyasi iradeye öyle bir tokat atar ki yerinden kalkamaz. Fark atarız. Ama istemiyorum. 13 bin oyla mı kazandım? 13 bin oyla belediye başkanlığı yapmak istiyorum. 1 oy olsa ne olur. 1 oyla belediye başkanı seçilmedi mi bu ülkede?”

İBB’NİN TAKSİ DÜZENLEMESİ

“Kamuoyu baskının anlamı ne biliyor musunuz? Baktıkları tek mesele kamuoyu baskısı ve oy meselesi. O yüzden kabul ettiler. Taksi meselesi o kadar mühim ki. Sırf bu süreci yönetmek için UKOME’nin ayarlarıyla oynadılar. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı itiraf etti, “UKOME’yi iyi ki değiştirdik, kim bilir neler yapacaklardı” diye.”

“Cinnet geçiriyor insanlar. Ben dinlemekten yoruldum. En kötü durum ne biliyor musunuz? Masum taksici esnafının lekelenmesi. Taksici esnafın bir suçu yok. Taksici olmak şerefli bir meslektir. Biz istiyoruz ki herkes hakkını kazansın. Enflasyon canavarıyla mücadele ediyoruz şu anda. Ama mesele siyasi.”
“Yeni model taksilerimiz şubat ayının sonunda piyasada olmuş olacak.”

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR MI?

“Kazanacağımıza elbette inanıyoruz. Seçim 2. tura kalamaz, kalmamalı. Çok kararlı ve inançlı olmalıyız.”

‘KANAL İSTANBUL’U YAPAMAZLAR, GİDECEKLER’

“Kanal İstanbul’u yapamazlar, mümkün değil. Gidecekler. Bu saatten sonra bu iktidar bu seçimi kazanamaz, ancak muhalefet kaybeder, biz kaybederiz. Ama bizim de kaybetme niyetimiz yok, lüksümüz de yok.”

ADAYLIK AÇIKLAMASI

“Ortak aday doğru bir düşünce. Milletimizi oyalamadan, ilk turda seçimi kazanmalıyız. Hem de açık ara. Genel Başkanımızın olağanüstü bir çabası var. Ayrıca bir muazzam ikili var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Orada çok değerli genel başkanlar var. Bir demokrasi sürecinin bu ülkede taçlanması lazım.”

“Bütün CHP’lilerin adayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan Altılı Masa’dır.”

“Kişileri tartıştırmak çok yanlış. Eğer bu tartışmayı yaptıran bizim arkadaşlarımız varsa onlar da yanlış yapıyor.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version