Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekonomik krizle birlikte online alışverişte yeni dönem: Kiralama

Ekonomik krizle birlikte online alışverişte yeni dönem: Kiralama


Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte yükselişe geçen e-ticaret, tüketici davranışlarına yön veriyor. Birçok kişi alışverişlerini artık çevrimiçi platformlar aracılığıyla yapıyor. Çevrimiçi platformlarda tüketiciler satın almak yerine kiralamaya başladı.

‘İNSANLAR İHTİYAÇLARINI KİRALAYARAK KARŞILAMAYA BAŞLADI’

Çevrimiçi pazar yerlerindeki geniş ürün yelpazesinin yanı sıra pandemiyle birlikte daha çok hissedilmeye başlanan ekonomik dalgalanmaların da tüketicileri kiralık ürünlere yönlendirdiğini söyleyen ORTAK Genel Müdür Yardımcısı Enes Güren, “Tüketiciler arasında popüler olan kiralık konut, araba gibi kategorilere pandemiden sonra yenileri eklendi. Birçok insan artık yalnızca büyük değil, küçük ihtiyaçlarını da kiralayarak karşılamaya başladı” dedi.

EN ÇOK NE KİRALANIYOR?

Kullanıcıların spor, ev/yaşam, araç ve elektronik cihaz kategorilerinde bine yakın ürünü kiralayabildiğinin altını çizen Güren, “Üyelerimizin, araç ve giysi kategorilerindeki ürünlerin yanı sıra en çok anne – bebek, kamp, elektronik cihaz, akıllı ev aletleri ürünlerine ilgi gösterdiğini kaydediyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version