Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

e-devlet şimdiden göçtü, EYT’de nasıl olacak?

e-devlet şimdiden göçtü, EYT'de nasıl olacak?


Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ocak ayı ortasına kadar Meclis’ten geçmesiyle yaklaşık 2 milyon 200 bin kişi emeklilik hakkı kazanacak. Emeklilik başvurusu iki yöntemle yapılabilecek. SGK’lere giderek bizzat dilekçe sunulabileceği gibi başvuru e-devlet üzerinde de kolaylıkla yapılabiliyor. Yetkililer yaptıkları açıklamalarda da e-devlet üzerinden başvuru yapılmasını tavsiye ediyor.

Yapılan açıklamalarda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) oluşabilecek yoğun emeklilik başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız tamamlamak için önlemler aldığı öne sürüldü. Kurumun bilgi işlem alt yapısını güçlendirdiği ve merkezlerde ilave personel görevlendirdiği belirtildi. Ancak e-devlet üzerinden ulaşılan SGK uygulamalarında şimdiden erişim sorunu başladı. Yoğunluğu kaldıramayan SGK hizmetlerine ulaşmak mümkün olmuyor.

e-devlet üzerinden çalışma hayatı ya da sigorta dökümü gibi hizmetlere ulaşmaya çalıştığınızda önce karşınıza “Yoğunluk nedeniyle işleminiz sıraya alındı” uyarısı çıkıyor, bir süre sonra ise “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” ekranı geliyor.

Öte yandan SGK tarafından, e-devlet üzerinden yapılacak emeklilik başvuruları için tanıtıcı videolar hazırlandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version