Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya Kupası’nda final günü, dev randevuya saatler kaldı; Messi mi, Mbappe mi?

Dünya Kupası’nda final günü, dev randevuya saatler kaldı; Messi mi, Mbappe mi?


Dünya futbolunun en büyüğü bugün Katar’da belli oluyor. Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın finalinde bugün Arjantin ile Fransa karşılaşacak. Turnuvanın en büyük stadı Lusail’de oynanacak ve saat 18.00’de başlayacak.

Hem Fransa hem de Arjantin, üçüncü şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. 2018’de kupayı kaldırar Fransa, burada da başarısını tekrarlarsa üst üste Dünya Kupası kazanan üçüncü ülke olacak.

Katar 2022’ye sürpriz 2-1’lik Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin, grup maçlarında Meksika ve Polonya’yı 2-0 yenerek son 16 turuna çıktı. Bu turda Avustralya’yı 2-1, çeyrek finalde Hollanda’yı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Arjantin, yarı finalde de Hırvatistan’ı 3-0’lık skorla eledi.

İlk iki maçında Avustralya’yı 4-1, Danimarka’yı da 2-1 yenen Fransa ise final yolundaki tek yenilgisini son grup mücadelesinde Tunus’a 1-0 mağlup olarak aldı. Son 16 turunda Polonya’yı 3-1, çeyrek finalde de İngiltere’yi 2-1’lik skorlarla eleyen Deschamps’ın öğrencileri, turnuvanın sürpriz takımı Fas’ı da yarı finalde 2-0’lık skorla geçti.

Arjantin ve Fransa, Dünya Kupası’nda bugüne kadar 3 kez karşılaştı. 1930 ve 1978’deki grup maçlarını Arjantin, 1-0 ve 2-1’lik skorlarla kazanırken, Rusya 2018’deki son 16 turu mücadelesinde ise Fransa sahadan 4-3’lük galibiyetle ayrıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version