Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dokuz gardiyana ‘falakaya yatırma’ davası açıldı

Dokuz gardiyana ‘falakaya yatırma’ davası açıldı


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL – Silahla yaralama suçundan 12 yıl 8 ay hapis cezası alan 30 yaşındaki Caner Şahin’i hükümlü bulunduğu Adana 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde gardiyanların işkence ve kötü muamelede bulunduğu iddiası üzerine dokuz infaz koruma görevlisine dava açıldı.

Geçen 20 Şubat gecesi yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin, gardiyanlar da Şahin hakkında “Bizi darp etti” diyerek hazırladıkları tutanağı imza altına aldı. Şahin, gardiyanların hazırladığı tutanak nedeni ile 11 gün boyunca tek kişilik hücrede kaldı.

RAPOR SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Gardiyanlara yönelik yürütülen soruşturmanın seyrini, geçen günlerde savcılığa sunulan bilirkişi raporu değiştirdi. Bilirkişi Müslüm Deniz Alagöz’ün hazırladığı raporda, Şahin’e yönelik işkenceye yönelik ayrıntılara yer verildi. Raporda, 55 saniyelik görüntüde Şahin’in sırt üstü yere yatırıldığı, çıplak haldeki ayaklarına copla vurulduğu kaydedildi.

‘ŞAHİN FALAKAYA YATIRILDI’

Raporda özetle şu ifadelere yer verildi: “Kamera açısına göre sağ iç tarafta bir oda bulunuyor. Bu odanın içinde bir şahıs, sırt üstü yatar vaziyette ayakları havaya dikilmiş halde görünüyor. Yere yatırılan kişinin üzerine abanan bir infaz koruma memuru bu kişiyi darp ediyor. Bir infaz koruma memurunun ise, elindeki cisim ile (kuvvetle muhtemel cop) falaka pozisyonunda yerde yatan şahsın ayaklarının altına vurduğu net bir şekilde görülmüştür.”

SÜNGERLİ ODAYA KONULDU

Söz konusu raporla birlikte soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya daha önce giren raporları da mercek altına aldı. Anılan raporların birinde, Şahin’in, olay gecesi süngerli odadan çıkarıldıktan sonra elinde ve yüzünden kızarıklık olduğu kaydedildi.

ÇELİŞKİLİ BİLGİ VERDİLER

Savcılık, görüntülerde yer alan gardiyanların kimlik bilgilerine ilişkin cezaevine yazı yazdı. Gelen yanıtta, görüntüde yer alan 9 kişinin bilgileri savcılık ile paylaşıldı. İfadesi alınan gardiyanlar ise, Şahin’i darp etmediklerini öne sürdü. İki gardiyanın ifadesinde ise çelişki ortaya çıktı. İfadesi alınan Ahmet Çiçek, süngerli odaya girdiğinde Şahin’in ayakta olduğunu söyledi. Gardiyan Yasin Çelik ise, “Odaya girdiğimde Caner Şahin, yarı yatar yarı oturur pozisyondaydı. Kontrol altına alınmaya çalışılıyordu” dedi.

Savcılık, savunmaların da alınması ile birlikte anılan olaya karıştığı öne sürülen gardiyanlar Mustafa Bellibaş (35), Ahmet Çiçek (57), Ali Kul (23), Feyzi Can Sınaç (33), Hüseyin Kubilay Kahveci (39), Mehmet Sait Arabacı (62), M. Akif Ekinci (21), Yasin Çelik (32), ile Bahadır Han Yağmur (29) hakkında “Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırın Aşılması Suretiyle Kasten Silahla Yaralama” suçundan dava açıldı. Sanıkların 2 yıldan 6’şar yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version