Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren: Hak ihlalleri konusunda samimiyiz, bu uğurda başkanımızı kaybettik

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren: Hak ihlalleri konusunda samimiyiz, bu uğurda başkanımızı kaybettik


Hicran EREN


Artı Gerçek – Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 37. Olağan Mali Genel Kurulu toplandı. Genel kurulun açılışında konuşan TBB Başkanı Erinç Sağkan, avukatların sorunlarını, şiddete uğrayan ve öldürülen meslek mensuplarını hatırlattı.

Sağkan konuşmasına, hedef gösterilen ve öldürülen eski Gümüşhane Barosu Başkanı Ali Günday ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi anarak başladı.

NAHİT EREN’DEN DİYARBAKIR BAROSU’NA İTHAM İDDİASI: BAROMUN HAK İLHALLERİ ALANINDA SAMİMİ OLMADIĞI KONUŞULUYORMUŞ

Genel kurul konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise sözlerine barosuna ve birkaç baroya yönelik bir itham olduğunu belirterek başladı.

İsim vermeden ‘bir ilin sonradan kurulan barosunun delegesinin’ Diyarbakır Barosu ve bölge barolarının hak ihlalleri konusunda samimi olmadıkları yönünde suçlamada bulunduğunu belirten Eren, “Biz dışardayken bir barodan meslektaşımız Diyarbakır Barosu ve bölgedeki bir kısım barolara ilişkin ithamda bulunduğunu duydum” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR BAROSU BU UĞURDA BAŞKANINI KAYBETTİ’

Yedi yıl önce katledilen Tahir Elçi’yi örnek gösteren Eren, Diyarbakır Barosu’nun kuruluşundan bu yana yaşam hakkının savunmasında oynadığı role dikkat çekerek “Bu topraklarda hiçbir insanımızın ölmemesi için mücadele veriyoruz. Ve bu uğurda baro başkanımızı kaybettik” dedi.

Elçi’nin ölümünden hemen önce Dört ayaklı minare önünde yaptığı konuşmasını hatırlatan Eren, “Biz bu kentte savaş, çatışma, operasyon istemiyoruz. Barış istiyoruz” dedi. “Kardeşçe, bir arada, eşit yurttaşlık temelinde yaşayalım” diyen Eren, “Siz kırk yıldır hangi ölüme ses çıkardınız?” diye sordu.

’17 BİN FAİLİ MEÇHUL VAR, SESİNİZİ ÇIKARDINIZ MI?’

Eren, hak savunuculuğu üzerinden ithamlarda bulunan delegeye yönelik “17 bin faili meçhul cinayet var bu ülkede. Bir gün birine ses çıkardınız mı? Yazıklar olsun size” dediği anda ön sıralarda oturan İstanbul 2 No’lu Baronun delegesi Avukat Figen Şaştım ayağa kalktı. Bunun üzerine Eren’in konuşmasının başında isim vermekten imtina ettiği delegenin Şaştım olduğu anlaşıldı.

Şaştım’ın parmak salladığı anlarda Eren konuşmasına devam etti ve bahsi geçen barolar ve hak savunucuları adına ithamları kabul etmediğini söyledi.

Eren sözlerini şöyle bitirdi: “Siz bugün burda ölümü politize ettiniz. Bizler gibi hak savunucularına neden yaşam hakkını savunmadınız diyorsunuz… Korkmadan cesurca, hak ve özgürlükleri savunuyoruz. Şu kürsüden hiçbirimize o ithamda bulunamazsınız.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version