Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet, yurt dışında ‘fetva birimleri’ kurdu

Diyanet-Sen, 35 bin sözleşmeli personelin yanı sıra vekil ve fahri hocalara da kadro talep etti


Artı Gerçek – Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği’nin (DİTİB) Avrupa’daki faaliyetlerinin tartışma konusu olduğu bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye’de tartışma yaratan hutbe ve fetvalarını yurt dışında da vermeye başlayacağı açıklandı. Buna göre, yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları 30 aylık eğitimi tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelerdeki fetva birimlerinde görev almaya başlayacak.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, “yurt dışında Alo 190 Fetva Hattı’nın bulunmaması nedeniyle çeşitli sıkıntılar çektiklerini ve birçok ülkeden Din İşleri Yüksek Kurulu’na çok sayıda sorunun yöneltildiğini” belirtti. Aydın, “Soru yoğunluğu bizi farklı arayışlara itti. Yurt dışında, özellikle Avrupa’da Türk vatandaşlarının yaşadığı bölgelerde fetva birimleri oluşturma noktasında çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Diyanet Akademisi Başkanlığı’nca verilen 30 aylık eğitimi tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelerdeki fetva birimlerinde görev almaya başladıklarını” söyleyen Aydın, “Yurt dışındaki görevlilerimize buradan eğitim ve rehberlik desteği veriyoruz. Bu arkadaşlarımızla hem burada hem orada hem de online olarak eğitimler yapıyoruz. Onlardan sorular alıyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da fetva birimlerindeki arkadaşlarımıza sorularını soruyor” dedi.

Aydın, Almanya ve Hollanda’da fetva birimlerinin hizmet vermeye başladığını söyleyerek, “Hem Almanya ve Hollanda’daki fetva birimlerinde çalışan arkadaşların sayısını artırmak hem de Türk vatandaşlarının yaşadığı diğer ülkelerde de bu birimleri oluşturmak istiyoruz” diye konuştu. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version