Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’tan Evrensel gazetesi ile dayanışma çağrısı: Gidemeseniz bile bir davetiye alın lütfen

Demirtaş'tan Evrensel gazetesi ile dayanışma çağrısı: Gidemeseniz bile bir davetiye alın lütfen


Artı Gerçek- Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından resmi ilan yayımlama hakkı tümüyle iptal edilen Evrensel gazetesi, okurlarının katılımıyla ‘Evrensel’le Dayanışma Şenliği’ düzenliyor. 11 Aralık saat 15.00’de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek olan şenliğe Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da çağrı yaptı.

Demirtaş’ın sosyal medya hesabından şenlik afişiyle birlikte yapılan açıklamada, “Emekçilerin, ezilenlerin, kadınların, gençlerin güçlü ve dinmeyen sesi Evrensel Gazetesini yaşatmak boynumuzun borcudur. Özgür basın susturulamaz. Gidemeseniz bile bir davetiye alın lütfen. Hepinize yürekten selamlar, sevgiler” ifadeleri kullanıldı.

TÜMÜYLE İPTAL EDİLMİŞTİ

Evrensel’e Eylül 2019’da alınan karar sebebiyle üç yıldır ilan verilmiyordu. Alınan son kararla, askıda tutulan bu hak tümüyle iptal edildi.

DAYANIŞMA ŞENLİĞİ BİLGİLERİ

11 Aralık 2022 Pazar günü 15:00-19:00 saatleri arasında Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek dayanışma şenliğinde Zeynep Bakşi Karatağ, Mercan Selçuk Dans Topluluğu, Apolas Lermi, Kezzo, Ruhi Su Dostlar Korosu, Mengene, Mehmet Atlı, Mahmut Çınar ve Haluk Tolga İlhan sahne alacak.

Şenliğin davetiyeleri Kadıköy’de Mephisto Kitabevi, Leylak Yeldeğirmeni, Yaykoop Kitabevi, Yolda Sahaf, Ginko Kitap ve Moda Sahne’den temin edilecek. Şişli’deki temin noktaları ise Ran Kurtuluş, Fotika Kafe ve Nostalji Kitabevi olacak. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version