Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP’ye yönelik operasyon birçok kentte protesto edildi: ‘Yolumuz özgürlük yoludur’

DBP’ye yönelik operasyon birçok kentte protesto edildi: ‘Yolumuz özgürlük yoludur’


Artı Gerçek-Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik yürütülen operasyonlara tepki göstermek amacıyla Van’da yürüyüş yapıldı. DBP önünde toplanan kitle gözaltı ve baskınlara tepki gösterdi.

Burada konuşma yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, “Onlarca partimiz darbe mekanizmalarıyla kapatıldı. Buna rağmen milyonlara ulaştık. Bu operasyonlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

AÇIKLAMA SONRASI YÜRÜYÜŞ

Konuşmaların ardından toplanan grup DBP il binasından HDP il binasına doğru sloganlarla yürüdü. Polisin tüm engellemelerine rağmen yürüyüşünü sürdüren kitle sık sık, “Bijî Berxwadana DBP”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

URFA

DBP Urfa İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek ve Rabia Arslan’ın sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü binasına yapılan baskın ve arama sona erdi. Aramada, İl binasının kapısı kırılırken, bina içindeki kitap, bayrak ve birçok eşyaya polisler el koydu.

Aramanın ardından aralarında HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, kurum ve kuruluş temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ndeki parti binasının önünde açıklama yaptı.

HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, dün Semra Güzel’in vekilliğinin düşürüldüğünü, bugün ise siyasi soykırım operasyonlarıyla birçok kentte DBP’lilere yönlendiğini söyledi. Zulüm ve baskıya rağmen mücadeleyi yürüteceklerini belirten Öcalan, “Biz halkımızla direneceğiz” dedi.

Bu yapılan saldırının ilk olmadığını ve son da olmayacağını ifade eden Öcalan şunları söyledi: “Halkımız gücüyle, umuduyla halen ayakta ve mücadelesini sürdürüyor. 40-50 yıldır bu topraklarda büyük zorbalıklar gördük, binlerce köy yakıldı, boşaltıldı. Binlerce insan faili meçhulde katledildi. Milyonlarca insan göçe zorlandı, onlarca siyasetçimiz katledildi, on binlerce siyasetçimiz tutuklandı, cezaevine konuldu. Buna rağmen HDP ve Kürt halkı ayakta. Bu zulüm, bu hakaretler bizi daha da güçlendirecektir.”

‘YOLUMUZ ÖZGÜRLÜK YOLUDUR’

Saldırılara rağmen halkın korkmadığını söyleyen Öcalan, “Başımız dik, mücadelemizle gururluyuz. Yolumuz özgürlük yoludur, bu gemiyi halkımızla limana yanaştıracağız. Bu zulmü kınıyoruz. Bu mücadelemiz sürecektir. Bu zulmü yapan AKP-MHP’den hesabını soracağız. Kaç arkadaşımız gözaltına alınırsa alınsın yerlerini onlarcası ile dolduracağız” vurgusu yaptı.

ŞIRNAK

Şırnak’ta sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binasının polisler tarafından basıldı. Operasyon haberinin duyulması ardından halk parti binasına akın ederek gözaltıları protesto etti.(MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version