Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘DBP’ye operasyon düzmecedir’

'DBP’ye operasyon düzmecedir’


DÎLOK – DBP Eş Genel Başkanı ve Amed İl Başkanı’nın tutuklanmasına tepki gösteren DBP Dîlok İl Örgütü, operasyonun düzmece olduğunu belirtti. 

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Dîlok İl Örgütü, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanmasına ilişkin Yeşilsu Parkı’nda açıklama yaptı. “İrademizi teslim alamazsınız” pankartının açıldığı açıklamaya, çok sayıda kişi katıldı. 

 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

 

Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Avni Binici, Roboskî katliamının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, 34 yurttaşın bombalandığı katliamda etkin bir soruşturma yürütülmediğini söyledi. Benzer durumlarla karşılaştıklarını belirten Binici, Paris’te Kürtlere dönük gerçekleşen saldırıyı hatırlattı. Karanlık bir dönemden geçildiğini belirten Binici, “Bu karanlığı aşmak içinde muhteşem bir direniş var. Bu baskılara, zulümlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” diye konuştu. 

 

DBP’ye dönük gözaltı ve tutuklamalara da değinen Binici, DBP Eş Genel Başkanı’nın hukuksuz bir şekilde gözaLtına alınarak tutuklandığını söyledi. Binici, “Bu AKP-MHP’nin demokratik siyasete tahammülsüzlüğünü gösteriyor. Bu halk buna izin vermeyecek. Bu halk direnişini yükselterek gerekli mücadelesini verecektir. Bu zihniyeti tarihin çöp sepetine atacaktır” diye konuştu. 

 

‘DÜZMECE OPERASYON’

 

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan DBP Dîlok İl Eşbaşkanı Ethem Önal ise, AKP-MHP’nin başta Kürt halkı olmak üzere muhalefete düşmanvari bir şekilde saldırdığını söyledi. Siyasi soykırım operasyonlarının da aralıksız sürdüğünü belirten Önal, son operasyonda partilerine dönük düzmece bir şekilde operasyon düzenlendiğini belirtti. Önal, talimatla yapılan operasyonda Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un tutuklandığını söyleyerek, “Bilinmeli ki yıllardan beridir sürdürdüğünüz siyasi soykırım operasyonlarıyla demokratik mücadelemizi ortadan kaldırma hayallerinizi hiçbir şekilde gerçekleştiremeyeceksiniz” diye konuştu. 

 

Açıklama atılan sloganlarla son buldu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version