Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP MYK’dan Paris katliamı açıklaması


AMED – Paris’te yaşanan katliamı kınayan DBP MYK, “Fransa hükümeti failleri ve arkasındaki güçleri açığa çıkarsın” açıklamasında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK)Paris’te yaşanan katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Katliamı kınayan DBP MYK hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

‘FRANSA HÜKÜMETİ FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARSIN’

Paris’te yaşanan katliamı kınayan açıklamada, “Bu saldırının zeminini, on yıl önce yine Paris’te üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinin sorumlularının ve arkasındaki güçlerin açığa çıkartıp cezalandırılmaması oluşturmuştur. Yine Fransız yetkililerinin yaptığı açıklamada ‘terörist saldırı’ vurgusundan kaçınarak sadece ırkçı saldırı nitelemesi yapmaları, civarda bulunan birçok farklı ülkeden göçmen esnafa rağmen sadece Kürt esnafların hedef alınmasını görmezden gelmektir. Dolayısıyla Fransız yetkilileri bu saldırının arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için saldırının şeklini doğru tanımlamalıdır. Fransa hükümeti gerçekleşen katliamın faillerini ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkartmakla sorumludur” ifadeleri yer aldı.

‘İKTİDARIN SESSİZLİĞİ MANİDAR!’

Paris saldırısında iktidarın ve muhalefetin sessizliğine dikkat çeken açıklamada, “Kürt halkına yönelik bu saldırıya dair birçok ülkeden başsağlığı mesajı gelirken Türkiye’de iktidar ve muhalefetin sessizliğe bürünmesi manidardır. Başta Fransa hükümeti olmak üzere, uluslararası kurumlar üzerlerine düşen sorumlukları yerine getirerek, Kürt halkına yönelik gerçekleşen bu saldırıları açığa çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version