Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP: Faşizme boyun eğen tek bir Kürt göremeyeceksiniz

DBP: Faşizme boyun eğen tek bir Kürt göremeyeceksiniz


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında Demokartik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi.

Diyarbakır, Ankara, Mardin, Şirnak, Van, Batman, Urfa ve Antep’in da aralarında olduğu birçok kentte parti binaları basıldı ve arama yapıldı.

Düzenlenen ev baskınlarında ise DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Şirnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Urfa İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan gözaltına alındı.

‘SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARIYLA BİZİ YILDIRAMAZSINIZ’

DBP Genel Merkez yapılan baskın ve gözaltılara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan DBP, “Faşizme boyun eğen, geri adım atan tek bir Kürt göremeyeceksiniz” dedi.

DBP’nin açıklaması şöyle:

“Baskılarla, gözaltilarla siyasi soykırım operasyonlarıyla, bizleri yıldıramayacağınızı birçok defa deneyimlediniz. Faşizme boyun eğen, geri adım atan tek bir Kürt göremeyeceksiniz, buna siyasi ömrünüz yetmeyecek.”(HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version