Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CPT önünde süren eylem sonlandı: Kürt halkı ayakta olmalı


HABER MERKEZİ – KCDK-E’nin çağrısıyla CPT önünde devam eden nöbet üçüncü gününde son buldu. Nöbete dair yapılan konuşmada, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt halkının ayakta olması gerektiği vurgulandı. 

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısıyla Strasbourg’da Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde 7 Aralık Çarşamba günü başlayan üç günlük nöbet eyleminin, son gününde Stuttgart, Esslingen, Heilbronn, Freiburg, Lahr, Nürnberg, Münih ve Bodensee’den giden Fed-Gel Federasyonu bileşenleri devraldı. CPT önünde gerçekleştirilen eylemde “Kürtler liderleri için endişeli. Abdullah Öcalan’ın güvenliği ve sağlığı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor”, “CPT ve AK acil olarak İmralı’da Abdullah Öcalan’ın avukatları için bir görüşme ayarlamalı” yazılı pankartlar taşındı. 

Bileşenler adına Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyesi Tahir Köçer konuşma yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın uluslararası komplo ile esir alındığı günden itibaren insanlık tarihinde görülmemiş bir izolasyona tabi tutulduğunu söyleyen Köçer, CPT’nin insanlık dışı muamelelere karşı hesap sorma gibi bir görevinin olduğunu hatırlattı. Köçer, “CPT’den talebimiz odur ki, imza attığı sözleşmelerin gereğini yerine getirsin. Başka bir şey istemiyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 10 yılı aşkın süredir Strasbourg’da kesintisiz nöbet eylemi yapılıyor. Üç gündür de CPT önünde refleks gösteriyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü için bundan sonra da her alanda mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. 

‘KÜRT HALKI AYAKTA OLMALI’

Kürt halkının en hassas noktası olan Abdullah Öcalan üzerinden provoke edildiğini söyleyen Köçer, “Kürtler halkının artık sabrı kalmamıştır. Önderlikten cevap almak istiyoruz. Bir an önce Sayın Abdullah Öcalan avukatları ile görüştürülmeli. Ancak eylemlerle, mücadele ile Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayabiliriz. Kürt halkı 7’den 70’e ayakta olmalı” ifadelerine yer verildi. 

Eylem “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Liberte Öcalan” (Abdullah Öcalan’a özgürlük) sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version