Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CPT, Öcalan ile görüşüp görüşmediklerini yine açıklamadı

CPT, Öcalan ile görüşüp görüşmediklerini yine açıklamadı


Artı Gerçek – Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), İmralı Cezaevi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşülüp görüşülmediğine dair soruya yanıt vermedi. Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu’nun “CPT’nin Eylül 2022’deki İmralı ziyaretinde Öcalan’ın görüşmeye çıkmadığı” yönündeki açıklamasının ardından, CPT İmralı Heyet Başkanı Therese Rytter ilgili soruya yanıt vermekten kaçındı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Çağrı Özköse’nin ulaştığı Rytter, yanıtında şunları söylemekle yetindi:

“Ziyaret vesilesiyle heyet, hâlihazırda İmralı’da tutulan dört tutuklunun tümüne yapılan muamele ve tutukluluk koşullarını incelemek üzere İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne de gitmiştir. Bu bağlamda, tutuklulara sunulan toplumsal faaliyetlere ve onların dış dünyayla olan bağlantılarına özel olarak dikkat edilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

CPT, 20-29 Eylül tarihli Türkiye ziyaretine dair 3 Ekim’de yaptığı açıklamada, ziyaret ettiği kurumlar arasında İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nin de yer aldığını duyurmuştu.

Ziyarete dair 4 Ekim’de MA’nın sorularını yanıtlayan CPT İmralı Heyet Başkanı ve 2. Başkan Yardımcısı Therese Rytter, “Türkiye’deki tüm mahkumları ziyaret ettiğimizi söyleyebilirim ama bulgularımızı açıklayamam. Bunlar, raporun kamuoyuna açıklanması durumunda açıklanacak” demişti.

Ancak Öcalan’ın müdafiliğini yürüten Asrın Hukuk Bürosu, 29 Kasım’da “CPT’nin Eylül 2022 tarihinde İmralı Adasına yaptığı ziyarette Sayın Öcalan’ın görüşmeye çıkmadığı duyumuna sahibiz” açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version