Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuklara ‘çıplak arama’ işkencesi: Sincan Cezaevi’nde yaşanan insanlık dışı muameleye karşı çıktı, 6 ay görüş yasağı aldı

Çocuklara ‘çıplak arama’ işkencesi: Sincan Cezaevi’nde yaşanan insanlık dışı muameleye karşı çıktı, 6 ay görüş yasağı aldı


Öztürk’ün sosyal medyada yayınladığı videoda anlattıkları şöyle:

“Ferda Öztürk ben, Ankara’da oturuyorum. Eşim Sincan 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde. Eşime görüşe giderken, gardiyanlar X-Ray’den geçerken bize bağırıp üzerimize yürüdü.

‘Siz bu şekilde bize davranamazsınız’ dedim diye giriş kartımı istediler ve bizi bayan arama kabinine aldılar. Küçük kızımın yer yerini, özel bölgelerine kadar aradılar. Büyük kızımı diğer arama kabininde özel bölgelerine kadar çıplak arama yaptılar. Kabinden çıktıktan sonra bize, herkesten özür diletip öyle görüşe aldılar.

Görüşten çıktıktan sonra cezaevi müdürüyle görüşmek istememe rağmen beni müdürle görüştürmediler. Ben pazartesi savcıya gidip ifade verdim ve şikayetçi oldum.

Bir hafta sonra görüşe gittiğimde 6 ay görüş yasağı aldığımı öğrendim, şikayetçi olduğum için.

Ben dava açtım, şu anda yargıya intikal etti. Mahkum yakınlığından ziyade bir anne için çok acı bir durum. Kız çocuklarının gözlerinizin önünde çıplak aranması, çok zalimce bir durum.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version