Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cizîr bölgesinde tecrit protesto edildi


HABER MERKEZİ – Cizîr bölgesindeki birçok kentte gerçekleştirilen eylemlerle PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi. 

Abdullah Öcalan’ı Savunma Komitesi ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Suriye İnisiyatifi tarafından tecridin sonlandırılması çağrısıyla Qamişlo ve Hesekê kantonlarında pek çok eylem düzenlendi. Til Berak’ta düzenlenen yürüyüşte Çilaxa, Qamişlo ve Hesekê’de ise düzenlenen panellerde, İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin acil açıklama yapmaları çağrısında bulunuldu. 

Qamişlo Kantonu’nun Til Berak ilçesinde Halk Belediyesi’nden Şehitler Dörtyolu’na kadar bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, sivil kurum, siyasi parti, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği ve Kongra Star üyeleri katıldı. Burada konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Til Birakê Yürütme Üyesi Wela El Mihamîd, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün Ortadoğu’daki tüm sorunların çözümü, barış ve güvenliğin garantisi olduğunun altını çizdi. 

Çilaxa, Qamişlo ve Hesekê’de düzenlenen panellerde ise İmralı tecridi, Abdullah Öcalan’ın komploya karşı verdiği mücadele anlatılarak, eşit yaşam, siyaset ve ekolojik topluma dair perspektifleri tartışıldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version