Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’nin asgari ücret önerisi: 10 bin 128 lira

CHP’nin asgari ücret önerisi: 10 bin 128 lira


– CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’nin asgari ücret ile ilgili düşüncelerini ve 2023 yılı için asgari ücret önerisini bir basın toplantısıyla duyurdu. Parti Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda yapılan hesaplamalar sonrası asgari ücretin en az 10 Bin 128 lira olması gerektiği açıklandı.

Türkiye’de çalışanların yarısının asgari ücret aldığını belirten Ağababa şunları söyledi:

Merkez bankasının araştırmalarına göre Türkiye’de asgari ücret ve asgari ücret civarında çalışanların oranı yüzde 50. Bizi kıskanan Avrupa ülkelerinde asgari ücretle çalışanların ortalaması yüzde 9. Yani Türkiye’de en iyi ihtimalle her iki kişiden biri asgari ücret yâda asgari ücret seviyesinde ücret alıyor. Sayın Bakanın ifade ettiği gibi eğer bu konuda bir bilgi eksikliği veya karmaşası var ise, devletin iki kurumu arasındaki bilgi eksikliğidir.”Merkez bankasının araştırmalarından açığa çıkan sonuç Türkiye AKP iktidarı eliyle bir asgari ücret toplumuna dönüştürülmüştür”

HDP 12 BİN 500, İYİ PARTİ 9 BİN 600 TL DEMİŞTİ

Daha önce HDP, asgari ücretin 12 bin 500 lira olması gerektiğini açıklamıştı. İYİ Parti de asgari ücret önerisini 9 bin 600 TL olarak duyurmuştu.

Türk-İş’in kasım ayı verilerine göre; açlık sınırı 7 bin 786 liraya yükseldi, yoksulluk sınırı 25 bin 364 liraya ulaştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version