Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Toprak: Yıl sonuna 12 gün kala 200 milyar TL borçlanma yetkisi nerede kullanılacak?

CHP'li Toprak: Yıl sonuna 12 gün kala 200 milyar TL borçlanma yetkisi nerede kullanılacak?


– CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda, bütçeye ilişkin tespitlerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, bütçenin kasımda aylık 108 milyar TL fazla verdiğini, 11 aylık bütçe açığının 20,4 milyar TL’ye indiğini açıkladığını hatırlatan Toprak, “Şimdi, limiti aşan borçlanmaya yasal kılıf uydurmak için alelacele torba yasaya madde ekleyip, Hazine ve Maliye Bakanı’na 200 milyar TL ilave borçlanma yetkisi talep ederek borçlanma limitini 493 milyar TL’ye çıkartmak istiyorlar. TBMM’den onay almaksızın yapılan bu yasa dışı borçlanma paraları nerede? Nereye harcandı? Yıl sonuna 12 gün kala istenen 200 milyar TL borçlanma yetkisi niçin ve nerede kullanılacak” dedi.

Erdoğan Toprak

‘NEREDEN BULDUN’ YASASINI YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ’

CHP’li Toprak, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde en çok puan kaybeden Türkiye’nin 10 sıra daha gerilediğini hatırlattı. Toprak, “İktidara geldiğimizde yapılacak ilk düzenleme, daha önce çıkartılan, ancak AK Parti’nin 2002’de iktidara gelir gelmez yürürlükten kaldırdığı ‘nereden buldun’ yasasını güncelleyerek yeniden yürürlüğe koymak olacaktır” dedi. (ANKA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version