Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Tezcan cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi: ‘Aralık sonu veya ocak başı’

CHP'li Tezcan cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi: 'Aralık sonu veya ocak başı'


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tv100’de katıldığı programda mahkemenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakında verdiği kararı ve Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuştu.

İmamoğlu kararını veren hakimin baskı altında olduğunu söyleyen Tezcan, “Esas hakkında savunma istenildiği zaman bir hafta süre verirsiniz, iki saat süre verdi. Bütün bunlar hakime talimat verildiğini gösteriyor” dedi.

Önümüzdeki dönem Türkiye’nin ihtiyacına uygun adayın Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan Tezcan, “Ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. Dokuz ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık ayı sonu veya ocak ayı başında tamamlamayı planlıyorlar Cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak” ifadelerini kullandı.

‘KARAR HUKUKTAN DÖNECEK’

‘Ahmak’ demek hakaret suçunu oluşturmadığını belirten Tezcan, İmamoğlu kararının hukuktan döneceğini söyledi. Tercan şunları ifade etti:

“Karar istinaf ve Yargıtay’da onanırsa Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreci var. Ben halükarda bu kararın hukuktan döneceğine inanıyorum. Ben Türkiye hukuk sistemine güvenimizi kaybetmemiz açısından istinafta bunun çözülmesi.

Hakimle ilgili kanaatim baskı altında olduğu her halinden belli. Esas hakkında savunma istenildiği zaman bir hafta süre verirsiniz, iki saat süre verdi. Bütün bunlar hakime talimat verildiğini gösteriyor.”

‘İHTİYACA UYGUN ADAY KILIÇDAROĞLU’

Türkiye’nin bir lidere ihtiyacı olduğunu söyleyen Tezcan şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönem Türkiye’nin ihtiyacına uygun adayın Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum. 6’lı masanın oluşmasının temel argümanı Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem’e geçilmesi, adayı tarif etti, o adayın nefsini bunun önüne geçirmemesi lazım.

Hırslı olmayacak, gelecekle ilgili en önemli hedefi Türkiye’yi bu girdaptan çıkarıp demokrasiye taşıma iddiasında olacak ve bütün bu süreçte hoşgörülü, dengeli yürütebilecek bir lidere ihtiyaç var Genel Başkan’ın buna en uygun isim olduğunu düşünüyorum.

‘ARALIK SONU VEYA OCAK BAŞI’

Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. 9 ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında tamamlamayı planlıyorlar Cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak.”

‘HDP’NİN OYLARI ÖNEMLİ’

Altılı Masa kimi aday gösterirse kazanacağını söyleyen Tezcan, “Altılı masa kararını verir, planını yapar. HDP’nin oyları önemli. Bunu reddetmek doğru değildir. Altılı masa aday belirlerken Türkiye’nin bütün hassasiyetlerini dikkate almak zorundadır ve alacaktır” diye konuştu.(HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version