Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Tanrıkulu’dan 28 Şubat mahkumu Avar’ın cezaevinde ölümüne tepki

CHP'li Tanrıkulu'dan 28 Şubat mahkumu Avar'ın cezaevinde ölümüne tepki


Artı Gerçek- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli korgeneral Vural Avar’ın dün gece cezaevinde ölmesini Meclis gündemine taşıdı.

Hasta, yaşlı, bebekli anne tutukluların durumunu defalarca parlamentoya taşıdığını ve adil yargılama çağrısında bulunduğunu hatırlatan Tanrıkulu, Vural Avar’ın cezaevinde ölmesine dair “Vicdani sorumluluğu Parlamentoya ve ağırlıklı olarak da Adalet ve Kalkınma Partisine aittir” dedi.

Tanrıkulu’nun milletvekillerine seslendiği konuşması şöyle:

‘HER HAFTA ÇAĞRIMI YİNELEDİM’

“Aylardır yıllardır bu Parlamentoda hasta tutuklulardan, hükümlülerden, yaşlı tutuklu ve hükümlülerden, bebekli annelerden söz ediyorum; her hafta Pazartesi günü yaptığım yayınlarda cezaevinde bulunan hasta tutuklulardan, yaşlılardan, kanser hastalardan, bebekli annelerden söz ediyorum ve 28 Şubat intikam yargılamasıyla mahkum olan, adil biçimde yargılanmadan mahkum olan emekli askerlerden söz ediyorum; 74 ile 92 arasında değişiyordu yaşları, tümünü ziyaret ettim; Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’da. Ondan sonra da Anayasa Mahkemesine çağrıda bulundum ve her hafta bu çağrıyı yeniledim Anayasa Mahkemesine; dedim ki: “Bir yaşam hakkı ihlali olmadan bireysel başvuruları öncelikle görüşün.” Fakat bunlar dinlenmedi ve dün itibarıyla bir emekli asker cezaevinde yaşamını yitirdi. Bunun vicdani sorumluluğu bu Parlamentoya ve ağırlıklı olarak da Adalet ve Kalkınma Partisine aittir. Eğer bir şey yapmak istiyorsak hasta tutuklular için, yaşlılar için bir düzenleme yapabiliriz, bu da Adalet ve Kalkınma Partisinin hiç olmazsa bu dönemde iyi yaptığı bir şey olur. “

NE OLMUŞTU?

28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli korgeneral Vural Avar, dün gece Sincan F Tipi Cezaevi’nde vefat etti. Avar 85 yaşındaydı.

Emekli generallerden Erol Özkasnak, Hakkı Kılınç ile aynı odayı paylaşan Avar, uzun süredir demans hastalığı ile mücadele ediyordu. Emekli korgeneralin kısa süre önce de kaburgası kırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version