Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Salıcı: Antep, Teksas’a dönmüş, 24 saat temin edilebilecek uyuşturucu var

CHP'li Salıcı: Antep, Teksas’a dönmüş, 24 saat temin edilebilecek uyuşturucu var


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Doğu Masası’nın çalışmaları kapsamında bugün Antep’te muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

CHP’li Salıcı buluşmada yaptığı konuşmada Antep’te uyuşturucuya rahat erişildiğine dikkat çekti. Salıcı, “Neredeyse her keseye uygun, günün 24 saati temin edilebilecek uyuşturucu var. Pahalı istiyorsanız pahalı, ucuz istiyorsanız ucuz. Bu mahallede istiyorsanız bu mahallede, bulamadıysanız öbür mahallede” dedi.

Salıcı muhtarlarla ilgili hakların iyileştirilmesi için CHP tarafından gündeme getirildiğini, ilk çabanın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gösterildiğine belirterek şunları söyledi:

“Bizim yasalarımızda 82 yerde muhtar kelimesi geçiyor ama bunun bir kanunu yok. Bir muhtarlık temel yasasına ihtiyaç var, hazırlığını yaptık. 84 maddelik kanun teklifini biz Meclis’e sunduk. Bunu Cumhur İttifakı ister mi istemiyorlar. Bizim iktidarımızda bu kanun teklifi geçecek.”

‘MUHTARLAR KENARA İTİLEREK PARTİZANLIK YAPILIYOR’

Muhtarların bağımsız olduğuna dikkat çeken Salıcı, “Mahallede zengin kim fakir kim, kimin yardıma ihtiyacı var siyaset dışı bunu anlayacak birinci kademe muhtarlar. Siz yardımları ya da mahalledeki önemli sorunları muhtarların görüşünü almadan yürütmeye çalışırsanız partizanlık yaparsınız. Zaten şu anda yapılan şey muhtarlar kenara itilerek partizanlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.

‘BU ŞEHİRDE MAFYA VAR’

Antep doğumlu olduğunu söyleyen Salıcı şunları ifade etti:

“Antep başka bir dünyaya dönüşmüş. Antep bizim bildiğimiz Antep olmaktan çıkmış, sizin 15-20 sene önce yaşadığınız Antep olmaktan çıkmış, sizin çocukluk zamanınızda olan Antep’ten hepten çıkmış.

Bu şehirde mafya var mı? Ben var demeyeceğim, siz kendi vicdanınızda değerlendirin. Bu şehirde mafya var.

‘ANTEP, TEKSAS’A DÖNMÜŞ’

Bu şehirde gazetelerde neredeyse her gün kim kimi vurdu, nerede çatışma çıktı, işin içindeki Suriyeli miydi başka biri miydi bunlar yazılıp çiziliyor. Antep, Teksas’a dönmüş. Antep, böyle bir yer değildi. İnsanların birbiriyle mert olduğu, komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu, zanaatın, ticaretin önemsendiği, esnafı kıymetli olduğu bir şehirdi Antep. Yaşayanların da mutlu olduğu bir şehirdi.

Kiralar almış başını gitmiş. Buraya gelen devlet memuru buradan hızlı bir şekilde görevini bitirip gitmek istiyor. Bir tür sürgün şehrine dönüşmüş. Sürgün şehrine dönüşen bir yerde kaliteli kamu hizmeti olmaz, kalitesiz kamu hizmeti olur. Bir başkası neredeyse her keseye uygun, günün 24 saati temin edilebilecek uyuşturucu var. Pahalı istiyorsanız pahalı, ucuz istiyorsanız ucuz. Bu mahallede istiyorsanız bu mahallede, bulamadıysanız öbür mahallede. Okulun önünde istiyorsanız okulun önünde olmadı karakolun arkasında. Antep’te bunlar yoktu.

‘SURİYELİLER ÜZERİNDEN DE BİR GÜVENLİK SORUNU YAŞANIYOR’

Nüfusumuzun neredeyse yarısına yakını Suriyeli. Resmi rakamlara bakmayın, utanmasalar ‘Suriyeli yok, siz hayal görüyorsunuz’ diyecekler. Bu insanların Antep’e gelmiş olması, burada yaşıyor olması tamam bir savaşın sonucu. Sizden ricam buradan bir güvenlik sorunu yaşanıyor. Suriyeliler üzerinden de bir güvenlik sorunu yaşanıyor. Bir mafyalaşma yaşanıyor.”(ANKA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version